x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Minivacanța de 1 Decembrie 2024. Care sunt ofertele pentru români de Ziua Națională

Minivacanța de 1 Decembrie 2024. Care sunt ofertele pentru români de Ziua Națională

de Redacția Jurnalul    |    24 Oct 2024   •   11:30
Minivacanța de 1 Decembrie 2024. Care sunt ofertele pentru români de Ziua Națională

Românii au început să facă rezervări pentru minivacanța de 1 Decembrie iar tarifele sunt pentru toate buzunarele.

Hotelierii şi proprietarii de pensiuni din ţară spun că au pregătit ofertele pentru weekendul de Sfântul Andrei și Ziua Națională, cu petreceri românești, mese bogate și dansuri tradiționale. Însă mulţi aleg să petreacă ziua de 1 Decembrie acasă, la parada naţională, din lipsă de timp şi bani, transmite Antena3 CNN.

Mădălin Măncilă, antreprenor în turism: Dacă vorbim de o familie fără copii, să spunem o familie cu doi adulți, undeva între 600 și 700 de lei pe noapte, asta însemnând în medie cam 1800 de lei pe sejur. Dacă vorbim de o familie cu doi adulți și un copil, tariful va crește cu aprox 25% și încă 25% pentru o familie cu doi copii. În principiu, vom merge pe pachete de trei nopți, însă așa cum ne-am obișnuit deja, foarte mulți români vor face punte către sarbatoarea de 1 Decembrie.

Marian Ristea, administrator pensiune: Avem niște pachete promoționale care includ și accesul la spa, la un centru aici în Brașov. Ca și pachete de mâncare avem masa festivă tradițională de 1 Decembrie cu ciolan, fasole și tot ce este tradițional la noi. Cel mai mic ar fi 380 de lei numai cu mic dejun inclus, iar cu mic dejun și cină se ridică undeva la 580-660 pentru o zi.

Cristina Vascan, manager agenție de turism: În Romania rămâne în top Valea Prahovei, cu Sinaia, Predeal, Brașov, Poiana Brașov, dar și zonele cu băi termale, gen Băile Felix, Olănești. Pentru o minivacanță în România, depinde de hotel, un hotel de 3 stele 2.500 de lei pentru sejur la 3 stele, o famile cu un copil. Depinde de categoria de hotel preferată și de pachetul ales, ajunge până undeva în 7000 de lei.

Ziua Naţională are loc anul acesta într-o zi de duminică şi se va suprapune cu alegerile parlamentare.

×
Subiecte în articol: vacanta 1 decembrie 1 decembrie vacanta