x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Oltchim, la un pas de a rămâne fără curent. Datoriile combinatului către Electrica au ajuns la 100 de milioane de euro

Oltchim, la un pas de a rămâne fără curent. Datoriile combinatului către Electrica au ajuns la 100 de milioane de euro

de Daniel Ionaşcu    |    16 Ian 2012   •   10:36
Oltchim, la un pas de a rămâne fără curent. Datoriile combinatului către Electrica au ajuns la 100 de milioane de euro

Electrica a redus saptamana trecuta livrarile de energie catre combinatul Oltchim Ramnicu-Valcea, ca urmare a neincasarii unor datorii de peste 100 milioane euro si ameninta cu oprirea totala de miercuri.

"Incepand cu 11 ianuarie, Oltchim functioneaza cu o parte din instalatii la capacitate redusa, ca urmare a neincadrarii in graficul de esalonare incheiat cu Electrica. In prezent, Oltchim negociaza cu Electrica pentru normalizarea situatiei si reluarea livrarilor de energie conform clauzelor contractuale", se arata intr-un comunicat Oltchim trimis Burse de Valori Bucuresti (BVB).

Cele doua companii au agreat anul trecut un grafic de esalonare a datoriilor, valoarea unie transe lunare fiind de aproape un milion de euro.

Contractul cu Oltchim a fost semnat in 2008 si este pe perioada nedeterminata.

Combinatul chimic a aratat luni, intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti, ca saptamana trecuta Electrica a limitat livarile de electricitate.

×
Subiecte în articol: oltchim electrica energie