x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pasajul de la Ciochiuţa realizat din fonduri europene

Pasajul de la Ciochiuţa realizat din fonduri europene

de Elena Stan    |    12 Feb 2010   •   00:00

Consorţiului format din Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti,Tehnologica Radion şi CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara va realiza lucrările pentru terminarea Pasajului de la Ciochiuţa, Km 297+070 la Km 297+384, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).



"Valoarea totală a contractului este de 3.210.312,13 euro (fără TVA) din care 75% din valoarea eligibilă constituie finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană prin Facilitatea ex-ISPA, restul sumei fiind asigurată de Guvernul României prin Bugetul de Stat. Principalele obiective ale contractului vizează finalizarea lucrărilor de construcţie pentru pasajul rutier superior peste CF Craiova - Drobeta Turnu Severin la Km 297 pe DN6 şi executarea lucrărilor de construcţie pentru podul rutier peste râul Huşniţa de la Km 297 pe DN6", au precizat reprezentanţii CNADNR.

Contractul face parte din proiectul ex-ISPA 2000/RO/16/P/PT/004 "Reabilitare DN6, secţiunea Craiova - Drobeta Turnu Severin (prima fază Craiova - Lugoj), Coridorul IV", care are drept scop modernizarea reţelei de drumuri pentru satisfacerea cerinţelor noului model de transport european, pe coridoarele internaţionale care traversează România. Scopul execuţiei unui pasaj superior peste calea ferată, în lungime de 421,10 m, în zona km 297 de pe DN6, a fost atât eliminarea punctului periculos ce îl constituia calea ferată faţă de siguranţa circulaţiei rutiere, precum şi fluidizarea traficului rutier în această zonă. Potrivit Companiei de Drumuri, principalele avantaje ale realizării acestui contract sunt creşterea capacităţii de trafic rutier, reducerea timpului de călătorie, îmbunătăţirea siguranţei traficului şi reducerea numărului de accidente pe ruta Craiova - Drobeta Turnu Severin. Durata de implementare a contractului este de 12 luni de la data începerii lucrărilor, la care se adaugă perioada de garanţie de încă 24 de luni.

×
Subiecte în articol: economic