x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pilule la preturi europene

Pilule la preturi europene

09 Noi 2004   •   00:00

In urmatorii ani, preturile medicamentelor se vor alinia treptat la criteriile Uniunii Europene. "In prima faza, dupa aderarea la UE, se va practica o politica prudenta. Cred, insa, ca in urmatorii 4-5 ani preturile medicamentelor vor creste cu pana la patru ori", a estimat Ioan Nani, directorul general al companiei Antibiotice Iasi.

PRIVATIZARE. Discutiile cu privire la oportunitatea privatizarii Antibiotice Iasi vor incepe in 2005, a spus Nani. "Trebuie sa vina si ziua privatizarii fabricii Antibiotice, pentru ca altfel te pozitionezi pe piata de profil cand ai capital privat si poti elabora propriile strategii si alta este situatia cand esti conditionat de anumiti factori", a adaugat Nani. In urma cu doi ani, au existat mai multe propuneri de privatizare, dar in final s-a decis pastrarea pachetului de actiuni si dezvoltarea fabricii.

INVESTITII. In ultimii trei ani, compania a realizat investitii de peste 5 milioane de euro pentru obtinerea certificatelor GMP (Good Manufacturing Practice) pentru toate fluxurile de fabricatie si autorizarea FDA (Food and Drug Administration din Statele Unite) pentru produsele destinate exportului - substante active obtinute prin biosinteza. "Certificarile GMP si FDA ne-au facilitat o mai buna activitate de export, care are o contributie de aproximativ 25% la afacerile companiei", a explicat Nani. (Lucica Iuga)

EXPORTURI
Pentru 2005, Antibiotice vizeaza exporturi de 10 -12 milioane de dolari. "Exporturile catre SUA s-au dublat comparativ cu 2003, cand au atins 1 milion de dolari, iar pentru 2005 estimam o valoare de 4 milioane de dolari. Valoarea produselor livrate in China, piata pe care am intrat anul trecut, vor atinge 1 milion de dolari, iar exporturile catre statele UE s-au ridicat la 4 milioane de dolari", a mai spus Nani.

×
Subiecte în articol: economic