x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Plaja va fi inchiriata

Plaja va fi inchiriata

de Elena Stan    |    31 Ian 2006   •   00:00

Persoanele care au luat in concesiune parcele de plaja pe termen lung vor ramane fara contracte. "Concesionarile de pe plaja nu mai sunt valabile. Contractele vechi vor fi reziliate si se va face o noua «inchiriere» a zonei costiere specifice. Autoritatile locale nu pot concesiona un spatiu ce apartine domeniului public", a declarat Sulfina Barbu, ministrul Mediului.

MODIFICARE. Pana in luna martie se va modifica legislatia in vigoare cu privire la zona costiera. "Modificarea adusa legislatiei costiere va stabili exact ce inseamna zona costiera specifica, respectiv plaja, si ce inseamna zona costiera. In zona costiera specifica nu sunt permise constructiile definitive", a declarat Lucia Ana Varga, secretar de stat pentru Ape. Mai mult, de anul acesta, curatenia pe plaja va fi asigurata de un operator economic. "Am hotarat ca Apele Romane sa curete marea de alge, iar un operator economic va asigura curatenia pe plaja. De asemenea, salvamarul va fi asigurat de autoritatile locale", a spus Sulfina Barbu.

Aceste masuri vin dupa scandalul care a avut loc anul trecut, cand ministrul Mediului a reziliat 198 de contracte de concesiune, iar agentii economici care realizasera constructii pe plaja au fost nevoiti sa le demoleze. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: economic plaja