x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pogea: Sunt inca sanse ca a treia tranşă sa ajunga in ianuarie

Pogea: Sunt inca sanse ca a treia tranşă sa ajunga in ianuarie

14 Dec 2009   •   00:00

România mai are încă şanse să primească a treia tranşă de la FMI în luna ianuarie, insa bugetul pe 2010 va trebui depus în Parlament de către noul guvern, consideră Gheorghe Pogea, Ministrul interimar al Finanţelor.



"Discutăm cu experţii tehnici ai FMI şi din partea Comisiei Europene. Avem consultări pe marginea bugetului pe 2010. Vrem să cădem de acord asupra cifrelor mari, respectiv asupra veniturilor şi cheltuielilor. Din punct de vedere al cadrului macroeconomic, nu sunt schimbări fundamentale. Mergem pe o creştere economică de 0,5% şi un deficit bugetar de 5,9% din PIB pentru 2010", a spus Pogea, la finalul întâlnirii de astazi cu experţii FMI, aflati in Bucuresti in perioada 14-16 decembrie.
România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.
Până în prezent, România a primit primele două tranşe din împrumutul de la FMI, ce însumează 6,9 miliarde de euro. Tranşa a treia, de 1,5 miliarde de euro, era programată pentru luna decembrie, iar cea de-a patra, de aproximativ 820 millioane de euro, pentru luna martie a anului viitor.

×
Subiecte în articol: FMI