x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Polonia - Carrefour ia 13 hypermarketuri

Polonia - Carrefour ia 13 hypermarketuri

17 Noi 2004   •   00:00

Grupul olandez Ahold, care administreaza al patrulea mare lant de magazine alimentare din lume, a anuntat ca va vinde cele 13 hypermarketuri din Polonia companiei franceze Carrefour (care detine patru magazine si in Romania) pentru a-si reduce nivelul datoriilor.

Tranzactia, care va fi finalizata in primul trimestrul al anului viitor, face parte dintr-un program de vanzare de active prin care Ahold intentioneaza sa obtina 2,5 miliarde de euro. Compania olandeza nu va parasi piata din Polonia, pastrand controlul asupra unui numar de 170 de supermarketuri si 12 magazine, deservind 2,5 milioane de clienti. "Am decis ca in Polonia sa ne concentram pe dezvoltarea supermarketurilor", a declarat presedintele Ahold, Anders Mober.

STRATEGIE. Conform datelor grupului olandez, vanzarile totale anuale ale celor 13 hypermarketuri se ridica la 120 de milioane euro. Analistul Stefaan Genoe de la Petercam a estimat ca pretul tranzactiei nu va depasi 30 de milioane de euro, pentru ca profitabilitatea hypermarketurilor este redusa. "Achizitia Carrefour are un scop strategic, grupul francez devenind, astfel, al doilea mare operator de hypermarketuri din Polonia", a adaugat el.

×
Subiecte în articol: economic