x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Premii in euro pentru platile electronice

Premii in euro pentru platile electronice

02 Noi 2004   •   00:00

Visa si Mastercard se folosesc de Sarbatorile de iarna pentru a populariza platile electronice in randul posesorilor de carduri.

VALI BLANARU

SURPRIZA. Cumparaturile cu cardul va pot aduce premii neasteptate
Cele doua organizatii multinationale au pus la bataie premii in valoare totala de 24.000 de euro, care pot fi castigate de posesorii de carduri care platesc cu cardul in intervalul 1 noiembrie-31 decembrie.

MASTERCARD. Posesorii de carduri emise sub sigla Mastercard si Maestro pot castiga premii in valoare totala de 14.000 de euro daca platesc electronic cumparaturile si serviciile achizitionate in perioada sarbatorilor de iarna. Campania denumita "Mastercard de Sarbatori" se desfasoara in perioada 30 octombrie-31 decembrie 2004, iar la ea pot participa toti posesorii de carduri emise sub sigla Mastercard si Maestro, indiferent de locul unde isi fac cumparaturile (tara sau strainatate). Premiul cel mare al campaniei este in valoare de 10.000 de euro, bani care vor fi livrati in contul de card al castigatorului. De asemenea, posesorii de carduri pot castiga 10 aparate de fotografiat digitale si 100 de seturi de voiaj care contin fiecare cate doua genti. Pentru fiecare tranzactie efectuata, posesorii de carduri intra la tragerea la sorti pentru premiile doi si trei. Pentru castigarea marelui premiu participa numai tranzactiile in valoare de peste 400.000 de lei. La promotie participa 16 institutii financiare Mastercard din Romania si anume BCR, BRD-GSG, Raiffeisen Bank, Banca Ion Tiriac, Banc Post, Banca Transilvania, HVB Romania, ABN AMRO Bank, RIB, San Paolo IMI Bank Romania, Banca Romaneasca, Romexterra, Carpatica, UniCredit, Emporiki si Eurom Bank.

VISA. Sub sloganul "Ideile de cadouri vin mai usor cand ai 1.000 de euro", Visa ii trimite pe posesorii de carduri emise sub sigla sa la cumparaturi in Bucuresti Mall. In acest centru comercial sunt peste 100 de locatii comerciale care accepta plata cu cardul. In schimb, cumparatorii pot intra in posesia premiilor indiferent de valoarea cumparaturilor realizate. Pentru inscrierea in concurs acestia trebuie ca dupa utilizarea cardului sa completeze talonul de participare la concurs si sa-l depuna intr-o urma special amenajata. Valoarea totala a premiilor este de 10.000 de euro, fiecare premiu acordat fiind in valoare de 1.000 de euro. La finele lunilor noiembrie si decembrie vor avea loc trageri la sorti in cadrul carora se vor acorda cate cinci premii. In plus, echipele Visa vor premia instant, in fiecare week-end, cumparatorii care sunt surprinsi platind cu cardul.

ACHIZITII

"Anul acesta am lansat impreuna cu bancile membre Mastercard o serie de noi tipuri de carduri, in special carduri de credit, iar campania pe care o initiem constituie un bun prilej pentru posesorii de carduri sa foloseasca noile lor instrumente de plata pentru a face achizitii" - Denisa Mateescu, Mastercard Europe

STATISTICI
In portofelele romanilor se regasesc peste 5,2 milioane de carduri. Cu toate acestea, romanii raman inca atasati de numerar. Majoritatea tranzactiilor realizate cu carduri (95%) sunt reprezentate de retragerea de numerar. Potrivit unui sondaj realizat de Mercuryresearch, romanii refuza sa plateasca cu cardul deoarece nu stiu cum se face acesta operatiune (26%) sau pentru ca li se pare o operatiune inutila (23%). 18% dintre persoanele care au participat la sondaj spun ca nu au suficienti bani pentru a plati cu cardul, iar 12% sustin ca platile electronice nu sunt acceptate in magazine. Doar 11% dintre participantii la sondaj sustin ca prefera cash-ul.

×
Subiecte în articol: economic carduri mastercard posesorii