x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Preţul aurului, cel mai prost început de an din ultimul sfert de secol

Preţul aurului, cel mai prost început de an din ultimul sfert de secol

12 Mar 2013   •   16:33
Preţul aurului, cel mai prost început de an din ultimul sfert de secol

Luna februarie s-a încheiat cu cea mai mare cantitate din metalul preţios vândută de investitori din 2003 până în prezent. Situaţia de pe piaţa aurului sugerează că metalul este pe cale să se devalorizeze puternic pentru prima dată după 12 ani de creştere susţinută, perioadă în care valoarea preţiosului minereu a crescut de peste patru ori, ajungând la nivelul record de 1.921,15 dolari pe uncie în septembrie 2011. Uncia de aur, unitatea de măsură utilizată pentru cotarea metalului pe pieţele internaţionale, reprezintă 31,1 grame, potrivit Mediafax

Preţul aurului a scăzut cu 5,6% de la începutul acestui an, finalizând şedinţa de luni pe bursa de la Londra la cotaţia de 1.581,55 dolari pe uncie, faţă de un preţ mediu de 1.669 dolari pe uncie înregistrat anul trecut. Scăderea marchează cel mai prost început de an din 1988 pentru piaţa aurului, iar datele pentru luna februarie sugerează continuarea trendului.

Astfel, jucătorii la burse au vândut în februarie 106,2 tone de aur, evaluate la 5,4 miliarde de dolari, cea mai mare cantitate vândută din 2003, potrivit datelor Bloomberg. De la începutul lunii martie, investitorii au renunţat la alte 26,1 tone de aur din portofolii.

×
Subiecte în articol: pret aur