x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Preţul petrolului, cel mai redus nivel din aproape opt luni

Preţul petrolului, cel mai redus nivel din aproape opt luni

20 Mai 2010   •   00:00

Preţul petrolului a scăzut joi la aproape 68 dolari pe baril, cel mai redus nivel din aproape opt luni, în urma temerilor că problema datoriilor din zona euro va reduce interesul pentru plasamente riscante şi cererea de ţiţei, transmite Reuters.

Îngrijorarea privind riscul extinderii crizei datoriilor din Grecia în alte state din zona euro a dus la reducerea cotaţiei petrolului cu circa 20 de dolari, de la un vârf de 87,17 dolari pe baril atins la începutul lunii mai.

Un alt factor care a contribuit la declin este scăderea neaşteptată a numărului de cereri pentru ajutoare de şomaj în Statele Unite, săptămâna trecută.

La ora 12:43 GMT, petrol destinat pieţei americane, cu livrare în iunie, era cotat în scădere cu 2,15%, la 67,72 dolari pe baril. la începutul tranzacţiilor, petrolul a fost cotat în creştere cu peste un dolar, întrucât traderii şi-au acoperit poziţiile pe termen scurt, înaintea expirării contractelor.

Contractele pentru luna iulie au scăzut cu 2,44 dolari, la 70,04 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent, de referinţă la bursa din Londra, au pierdut 2,42 dolari, fiind tranzacţionate la 71,27 dolari pe baril.

×
Subiecte în articol: economic