x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Prețul petrolului scade, datele slabe din industrie stârnesc îngrijorări legate de cerere

Prețul petrolului scade, datele slabe din industrie stârnesc îngrijorări legate de cerere

02 Aug 2022   •   11:40
Prețul petrolului scade, datele slabe din industrie stârnesc îngrijorări legate de cerere

Prețul petrolului a scăzut marți, antrenat de perspectiva sumbră asupra cererii de combustibil a investitorilor, datele indicând o încetinire a producției la nivel mondial, chiar în momentul în care marii producători de țiței se întâlnesc pentru a stabili dacă vor crește oferta, scrie Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 77 de cenți, sau 0,8%, la 99,26 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru petrolul WTI au scăzut cu 67 de cenți, sau 0,7%, la 93,22 dolari pe baril.

Scăderea a avut loc după ce luni, contractele futures pe Brent s-au prăbușit la un minim al sesiunii de 99,09 dolari pe baril, cel mai redus nivel din 15 iulie. Referința americană a țițeiului a coborât până la 92,42 dolari pe baril, cel mai slab nivel din 14 iulie.

"Prețul petrolului s-a prăbușit după ce o multitudine de date privind activitatea din fabrici au sugerat că lumea se îndreaptă spre o contracție economică globală gigantică și pe fondul așteptărilor privind o producție mai mare de petrol după un sezon de câștiguri foarte bun pentru companiile petroliere", a declarat Edward Moya, analist senior de piață la OANDA, într-o notă.

Îngrijorările legate de recesiune au fost accentuate luni, deoarece sondajele din Statele Unite, Europa și Asia au arătat că fabricile s-au luptat pentru un impuls în iulie. Cererea globală în scădere și restricțiile stricte ale Chinei COVID-19 au încetinit producția.

Scăderile de preț au loc, de asemenea, în condițiile în care participanții la piață așteaptă rezultatul unei reuniuni de miercuri între Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, inclusiv Rusia, cunoscuți împreună sub numele de OPEC+, pentru a decide asupra producției din septembrie.

Două dintre cele opt surse OPEC+ dintr-un sondaj Reuters au declarat că o creștere modestă pentru luna septembrie va fi discutată la reuniunea din 3 august. Restul au spus că producția va fi probabil menținută constantă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: petrol