x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Preţul terenurilor din Capitală este la pământ

Preţul terenurilor din Capitală este la pământ

de Daniela Ivan    |    14 Noi 2008   •   00:00

Terenurile din Băneasa şi Pipera s-au ieftinit chiar şi cu 50%, după ce în ultimele trei-patru luni nu au încheiat nici o tranzacţie.

“De când lipsa de lichidităţi este acceptată oficial atât de dezvoltatori, cât şi de cumpărători, preţurile au scăzut considerabil şi pe segmentul imobilelor noi cu destinaţie rezidenţială sau office. Nici preţurile terenurilor nu rămân insensibile la criza mondială sau la reticenţa cumpărătorilor, scăderi importante fiind înregistrate în special în zona de nord”, se arată într-un comunicat al firmei de servicii imobiliare Eurometropola.

NORDUL, ÎN TOPUL IEFTINIRILOR
Cele mai mici scăderi, de 5%-10%, au avut loc la terenurile din zonele ultracentrale. “În zona de sud, proprietarii sunt mai degrabă încrezători în finalizarea unor obiective majore, precum aeroportul şi canalul Dunăre – Bucureşti, decât în pericolul unei crize economice. Aici încă se mai găsesc terenuri cu 2-3 euro/mp, foarte aproape de zona în care s-a anunţat aeroportul, un preţ pe care cei mai mulţi refuză să-l negocieze”, susţin analiştii imobiliari de la Eurometropola. Nordul se află la polul opus, pentru că aici au avut loc cele mai mari scăderi de preţuri. “Pe şoseaua Pipera-Tunari, preţurile anumitor terenuri s-au înjumătăţit. De la 900 euro/mp s-a ajuns în prezent şi la 400 euro/mp. La fel în Băneasa, unde preţurile au coborât de la 450 euro/mp până la 290 euro/mp”, se arartă în studiul citat.

×
Subiecte în articol: economic