x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Prima Casă şi în 2010

Prima Casă şi în 2010

14 Ian 2010   •   00:00
Prima Casă şi în 2010

Persoanele care încheie până la 15 februarie 2010 antecontracte de vânzare-cumpărare de locuinţe prin programul "Prima Casă" vor beneficia în continuare de garanţia statului la contractarea creditului.
Finanţările se vor acorda pentru contractele în formă autentică sau sub semnătură privată cu dată certă până la 15 februarie 2010 inclusiv, se arată într-un comunicat al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Măsura va permite FNGCIMM să continue primirea şi analizarea dosarelor de garantare pe tot parcursul anului, până la epuizarea plafonului realocat anului 2010, de aproximativ 500 de milioane de euro. Fondul recomandă beneficiarilor programului să negocieze în antecontractele de vânzare-cumparare un termen de minimum 65-75 de zile până la finalizarea tranzacţiei.

"Pentru rezolvarea rapidă a solicitărilor de garantare, prin eliminarea neconcordanţelor, sugerăm beneficiarilor să fie atenti la coincidenţa între datele proprii de identificare (din BI/CI), datele de identificare ale vânzătorului şi ale locuinţei în toate documentele depuse, respectiv antecontractul de vânzare-cumpărare, declaraţia pe proprie răspundere, extrasul de carte funciară, titlul de proprietate, raportul de evaluare", se mai arată în comunicatul FNGCIMM.

Programul "Prima Casă", prin care statul garantează creditele imobiliare contractate de persoanele fizice în limita unui plafon de garantare de un miliard euro, a fost introdus de Guvern în acest an. Prin acest program, persoanele pot contracta credite cu un avans de 3.000 euro pentru o locuinţă de maximum 60.000 euro, cu o rată a dobânzii EURIBOR plus 4% pe an la creditele în euro şi ROBOR +2,5% la împrumuturile în lei.

×
Subiecte în articol: economic