x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Primul tren din cele 37 cumpărate de ARF pornește miercuri spre România. Cum arată vagoanele

Primul tren din cele 37 cumpărate de ARF pornește miercuri spre România. Cum arată vagoanele

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2023   •   10:45
Primul tren din cele 37 cumpărate de ARF pornește miercuri spre România. Cum arată vagoanele
Sursa foto: Autoritatea pentru Reformă Feroviară

Primul tren produs de Alstom pentru România în cadrul contractului care prevede achiziția a 37 de rame electrice pornește miercuri spre România, a anunțat Autoritatea pentru Reformă Feroviară.

„Primul tren produs de către Alstom pentru a fi livrat României, prin ARF - Autoritatea pentru Reformă Feroviară, din cadrul contractului privind achiziția a 37 rame electrice pentru servicii de transport feroviar de călători de mediu și lung parcurs a trecut testele și inspecția finală de fabrică și astăzi, 29 noiembrie 2023, este expediat către România / București”, a anunțat, miercuri, ARF.

Trenul este programat să ajungă de la Katowice (Polonia) la Curtici, pentru a face procedurile de intrare în țară, în seara de 2 decembrie 2023. La București este programat să ajungă pe 5 decembrie 2023 și să înceapă pregătirile.

În prima etapă, dupa testele statice, trenul va efectua o serie de teste dinamice, pe Inelul de la Făurei al AFER și pe rețeaua feroviară publică.

„După finalizarea tuturor acestor etape și atingerea momentului în care ARF poate prelua trenul inclusiv pentru circulația cu călători în siguranță trenul va fi pus în circulație de către CFR Călători, câștigătorul licitației pentru primul contract de servicii publice de transport feroviar de călători atribuit competitiv”, a mai transmis ARF.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tren arf