x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie "Printesa" cea hoata

"Printesa" cea hoata

14 Dec 2004   •   00:00

Prefacatoria, fie ea si "in scopuri nobile", aduce uneori dupa sine consecinte nu foarte placute. Asa s-a intamplat si in cazul unei americance ajunsa dupa gratii si, ulterior, in fata Justitiei, dupa ce a pretins unui grup financiar de peste Ocean ca este o printesa saudita bogata si doritoare de investitii.

ANCA ALDEA

PREFACUTA. Lisa Walker (in centru), in mijlocul elitei newyorkeze
SARLATANIE. Antoinette Millard, care pana in 2002 se numea Lisa Walker, a incercat din rasputeri sa se imbogateasca, desi era vicepresedintele unei banci de investitii din New York, cu o situatie financiara destul de buna pentru nivelul de trai de peste Ocean.

Intrata in inalta societate newyorkeza, sub o identitate falsa, Antoinette s-a dat drept printesa saudita si model al Casei de Moda Victoria’s Secret si a incercat sa obtina, de la compania American Express, unele facilitati. "Printesa" pretinde ca firma respectiva a incercat sa profite de pozitia ei sociala, oferindu-i un pachet de servicii "fals si fraudulos", care, la prima vedere, parea atragator.

Antoinette a pretins la proces ca functionarii de la American Express ar fi trebuit sa-si dea seama ca "suferea de anorexie, depresie, atacuri de panica, tumori, motiv pentru care era incompetenta mintal si incapabila de a pune in aplicare sau a incheia orice intelegere" cu firma respectiva. "Printesa" nu s-a lasat mai prejos si a actionat in justitie American Express. Ea cere companiei despagubiri de doua milioane de dolari pentru ca functionarul cu care a incheiat contractul nu a observat starea de spirit a clientei sale.

RECIDIVA. Antoinette nu este insa la prima abatere. In luna mai, ea a fost acuzata pentru ca a incercat sa obtina bani de la o firma de asigurari pe o polita de asigurare a unor bijuterii. Ancheta a inceput in octombrie 2003, cand "printesa" a depus plangere la politie ca a fost jefuita in plina strada, in New York, si ca hotii i-au furat bijuteriile, asigurate pentru 262.000 de milioane de dolari. Desi a marturisit politiei ca bijuteriile fusesera mostenite de la mama sa si a incercat sa aduca dovezi, anchetatorii au stabilit ca Antoinette mintise si ca, de fapt, ea vanduse bijuteriile cateva zile mai devreme. "Printesa" a ajuns dupa gratii, de unde a reusit sa iasa platind o cautiune de 100.000 de dolari. Ancheta continua si astazi, Antoinette fiind cercetata in libertate. Daca va fi gasita vinovata, ea este pasibila de sapte pana la 15 ani de inchisoare.

CARACTERIZARE

"Sufeream de anorexie, depresie, atacuri de panica, tumori, motiv pentru care eram incompetenta mintal si incapabila de a pune in aplicare sau a incheia orice intelegere" - Lisa Walker
×
Subiecte în articol: economic printesa