x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Privatizare - Solduri multe la AVAS

Privatizare - Solduri multe la AVAS

16 Noi 2004   •   00:00

AVAS a primit patru oferte pentru preluarea societatii Hidromecanica Brasov, dupa ce prima incercare din acest an de transferare a firmei in proprietate privata a esuat intrucat ofertele depuse nu au corespuns cerintelor institutiei.

Click pentru a mari imaginea
PERPETUU. Dupa ce l-a luat inapoi, statul se incurca din nou la privatizare cu Laminorul Braila
Investitorii interesati sunt SIF Transilvania si o persoana fizica, care au participat si la precedenta tentativa de privatizare, precum si societatile Electroaparataj Bucuresti si Contactoare Buzau. SIF Transilvania detine 45,21% din actiunile societatii. Hidromecanica a apartinut pana nu de mult controversatului om de afaceri Alexandru Crisan, acum arestat pentru frauda.

Electroputere Craiova va iesi din nou "la taraba", la fel cum AVAS negociaza cu potentiali cumparatori contractele pentru UZTEL Ploiesti si GRIRO Bucuresti. De prima societate este interesata compania americana Array, iar in cazul intreprinderii bucurestene exista o oferta de la consortiul format din Laminate SA, RELCO si Asociatia PAS GRIRO.

SE PREGATESTE LAMINORUL. Pe de alta parte, AVAS va institui procedura de administrare speciala la societatea Laminorul Braila, privatizata in septembrie 1999, cand a fost preluata de firma Tubman Limited, inregistrata in Gibraltar. Aceasta a cesionat pachetul majoritar de actiuni companiei italiene Tenares, care si-a asumat toate clauzele din contractul de privatizare. La inceputul lunii noiembrie a acestui an, Tenares a concesionat gratuit participatia sa catre AVAS. (Catalin Budescu)

×
Subiecte în articol: economic