x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Privatizari - Zece societati pentru 3,6 milioane de euro

Privatizari - Zece societati pentru 3,6 milioane de euro

06 Ian 2005   •   00:00

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a vandut in luna decembrie a anului trecut pachetele majoritare de actiuni la zece societati comerciale. De asemenea, institutia estimeaza ca va inregistra pentru anul trecut venituri totale de 17.077 miliarde de lei (416,5 milioane de euro).


CATALIN BUDESCU

Cele zece societati proaspat privatizate sunt Dobromin Constanta, Somvetra Gherla, Stipo Dorohoi, Sticloval Valenii de Munte, Icpao Medias, GES Boldesti-Scaieni, Imut Moreni, Ice Felix Computer Bucuresti, Romatest Voluntari si Hidroconstructia Galati. Potrivit datelor AVAS, pretul total pentru acestea a fost de 139,7 miliarde de lei (aproximativ 3,6 milioane de euro), in timp ce investitiile totale angajate prin contractele de privatizare se ridica la 7,8 milioane de euro.

416 MILIOANE DE EURO. De asemenea, AVAS estimeaza ca va inregistra in 2004 venituri totale de 17.077 miliarde de lei (416,5 milioane de euro), suma din care cea mai mare parte va fi atrasa din privatizari facute de-a lungul anului trecut. Institutia apreciaza ca procesele de privatizare vor aduce venituri de 11.465 miliarde de lei, in timp ce din dividende vor fi obtinute fonduri de 1.447 miliarde de lei. Totodata, AVAS mizeaza si pe obtinerea altor venituri, in valoare de 531 miliarde de lei, din dobanzi, diferente de curs valutar, operatiuni de capital etc. De asemenea, cheltuielile institutiei se vor ridica in acest an la 1.604 miliarde de lei, suma mai mare insa cu peste 11% fata de nivelul bugetat.

×
Subiecte în articol: economic