x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Producţia de grâu ar putea ajunge la 12 milioane de tone în 2021, un nivel record

Producţia de grâu ar putea ajunge la 12 milioane de tone în 2021, un nivel record

22 Iul 2021   •   10:00
Producţia de grâu ar putea ajunge la 12 milioane de tone în 2021, un nivel record

Primele estimări arată că producţia de grâu ar putea ajunge la un nivel record de 12 milioane de tone, adică 2,3 miliarde de euro, cu randamente mari în vestul ţării şi cu producţii bune în celelalte zone.

Până acum s-a adunat grâul de pe jumătate din suprafaţa cultivată, de peste un milion de hectare, scrie Ziarul Financiar.

„S-a recoltat circa 51% din suprafaţa cultivată cu grâu până la acest moment“, au spus reprezentanţii Ministerului Agriculturii pentru ZF. Suprafaţa totală însămânţată cu grâu în toamna anului trecut a fost de aproape 2,2 milioane de hectare, România situându-se pe locul patru în UE, după Franţa, Germania şi Polonia.

Antreprenorii din agrobusiness spun că în zona de vest a ţării am putea avea producţii foarte bune, de 7 tone/hectar, în medie. Mai mult, susţin că grâul recoltat până acum este de o calitate foarte bună, 70% fiind grâu de panificaţie şi 30% fiind grâu furajer.

În centrul ţării, în Transilvania, primele producţii de grâu sunt medii, de 4,5-5 tone/hectar. În partea sud-estică a României producţiile sunt bune, dar nu au atins aşteptările marilor cultivatori, situându-se la nivelul de 5-5,5 tone/hectar.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: productia grau