x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Protecţie cu echipamente „de fiţe”

Protecţie cu echipamente „de fiţe”

de Diana Scarlat    |    09 Dec 2011   •   21:00
Protecţie cu echipamente „de fiţe”

'Diferenta intre lentilele optice incolore si cele inchise la culoare este ca cele colorate ofera protectie la luminozitate puternica. Angajatii care lucreaza in mediu inchis, acoperit, pot sa poarte lentile transparente. Exista si lentile galbene care intensifica contrastul luminii, iar angajatii care lucreaza in medii mai intunecate pot sa le poarte permanent', explica Alexandru Banica, reprezentantul unei companii care produce si distribuie echipamente de protectie.

Ceea ce multi romani nu stiu este faptul ca aceste echipamente sunt de multe ori atat de performante, incat sunt mai eficiente in timpul liber decat orice accesoriu 'de fite'. Ochelarii de protectie cu lentile inchise la cu­loare pot fi cei mai buni ochelari de urcat pe munte, desi sunt folositi de cei care lucreaza pe platformele petroliere, de cei care lucreaza in constructii sau la repararea drumurilor. Pentru bicicleta sunt foarte buni oricare dintre ochelarii de protectie. Ochelarii galbeni, pentru medii inchise, sunt foarte buni si pentru conditii de ceata, pentru ca maresc contrastul luminii, iar ochiul nu se mai concentreaza foarte mult, nu mai depune un efort foarte mare.

'Acesti ochelari ofera cea mai inalta calitate optica, pentru ca muncitorii sa-i poata purta permanent. Ochelarii ofera protectie si pentru riscuri mecanice si au protectie UV 99,9%. Exista si lentile anticondens', mai explica Alexandru Banica. Mai mult, una dintre firmele producatoare de echipamente de protectie fabrica si ochelari care poarta numele lui Marcus Gronholm, cunoscut pilot de curse finlandez, tocmai pentru ca modelul de ochelari este perfect pentru raliuri.

Uniunea Europeana incearca de cativa ani sa-i faca pe noii membri sa inteleaga in ce fel ar trebui sa-si desfasoare activitatea, astfel incat sa evite accidentele, bolile profesionale si decesele la locul de munca. Pentru asta a fost creata Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca (EU-OSHA), care si-a incheiat saptamana trecuta, pe 30 noiembrie, seria evenimentelor din campania 2010-2011 privind securitatea lucrarilor de mentenanta la nivel national, prin Seminarul 'Securitatea in mentenanta. Locuri de munca mai sigure', desfasurate sub umbrela campaniei europene 'Locuri de munca sanatoase.

Bine pentru tine – bine pentru afacere' eveniment organizat cu sustinerea Inspectiei Muncii. Aceasta a fost cea mai mare campanie pentru securitate si sanatate in munca la nivel mondial, care a asigurat oportunitatea de colaborare a tuturor partenerilor nationali si din celelalte State Membre UE in vederea realizarii obiectivului comun de prevenire a riscurilor profesionale pentru un numar mare de sectoare de activitate ale economiei nationale.

×
Subiecte în articol: economia piata muncii