x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie “Rabla” continuă şi anul acesta. Vezi aici câte persoane beneficiază de program anul acesta

“Rabla” continuă şi anul acesta. Vezi aici câte persoane beneficiază de program anul acesta

de Agerpres    |    23 Ian 2012   •   12:42
“Rabla” continuă şi anul acesta. Vezi aici câte persoane beneficiază de program anul acesta

Programul 'Rabla' din acest an, prevazut sa debuteze in luna februarie, va avea un buget de 114 milioane lei, echivalentul casarii a 30.000 de autovehicule mai vechi de zece ani, se arata in Nota de fundamentare ce insoteste Proiectul de Hotarare de Guvern privind aprobarea Bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2012 al Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Mediului si Padurilor /MMP/ in perioada 20-30 ianuarie.

Astfel, in 2012 este estimata o valoare a creditelor bugetare necesare finantarii nerambursabile din Fondul pentru mediu, acordata sub forma primei de casare in cuantum de 3.800 lei, pentru achizitionarea autovehiculelor noi, mai putin poluante, in schimbul predarii spre casare a unui numar de 30.000 de autovehiculelor uzate, potrivit Agerpres.

In conformitate cu Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, MMP supune, incepand din 20 ianuarie, dezbaterii publice Proiectul de Hotarare de Guvern privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2012 al Fondului pentru Mediu, al AFM, precum si lista proiectelor si programelor pentru protectia mediului finantate din Fondul pentru Mediu in anul 2012.

Cetatenii si institutiile interesate pot transmite opinii, propuneri si sugestii in termen de 10 zile de la data publicarii, respectiv pana la data de 30 ianuarie 2012.

Conform documentului, in cazul Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national, creditele bugetare alocate pentru acest an se ridica la 114 milioane de lei.

Saptamana trecuta, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat ca Programul 'Rabla' va reveni, cel mai probabil, in luna februarie, in aceleasi conditii ca in 2011.

'Programul 'Rabla' va continua in acest an. Noi deja am inceput demersurile. Va continua in aceeasi forma si se va pastra legatura cu acele REMAT-uri partenere care vor primi masinile. Sper ca in luna februarie sa pornim, din nou, programul 'Rabla' in aceleasi conditii, adica 3.800 de lei un voucher pentru o masina mai veche de zece ani predata', a afirmat Borbely.

Din datele oficiale ale MMP reiese faptul ca Programul 'Rabla', alaturi de 'Casa Verde', si alocarile financiare pentru domeniul impaduririlor si cel al apararii impotriva inundatiilor au reprezentat punctele importante ale ministerului.

Astfel, anul trecut, a fost alocata, in doua etape, suma de 456 milioane lei pentru scoaterea din uz a 120.000 de autovehicule.

La data de 19 decembrie 2011, au fost casate 116.641 de autovehicule, iar pe baza tichetelor au fost achizitionate 39.216 masini noi, din care 15.005 din industria autohtona.

×