x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Reasiguratorii ocolesc mai multe state importante din cauza riscurilor crescute

Reasiguratorii ocolesc mai multe state importante din cauza riscurilor crescute

de Redacția Jurnalul    |    03 Ian 2023   •   17:25
Reasiguratorii ocolesc mai multe state importante din cauza riscurilor crescute

Mai multe state se sunt ocolite de reasiguratori din cauza riscului la care se expun companiile de profil, arată brokerul de reasigurări Gallagher Re, citat de Reuters.

Războiul din estul Europei îi determină pe reasiguratori să ocolească Ucraina, Rusia și Belarus. Totodată, uraganele din Statele Unite îi ține departe și de cea mai mare economie a lumii.

Reasiguratorii se ocupă cu asigurarea companiilor de profil. Polițele se reînnoiesc la fiecare început de an. Însă acum, multe firme de asigurări ocolesc aceste țări deoarece se tem de sancțiuni ori de pierderi prea mari. 

Totodată, reasiguratorii sunt îngrijorați de pierderile de pe piața zborurilor, în urma sancțiunilor impuse Rusiei de către statele occidentale. Astfel că ratele de reasigurare în acest domeniu au crescut și cu 200%.

De asemenea, și catastrofele provocate de uraganele din SUA asupra proprietăților le-a speriat pe companiile de reasigurări.  Uraganul Ian din Florida şi alte catastrofe naturale la nivel mondial au dus la pierderi de circa 115 miliarde de dolari pentri firmele de asigurări, peste media de 81 de miliarde de dolari din ultimul deceniu. 

 

×