x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Restructurare - Eurotunelul este ingropat in datorii

Restructurare - Eurotunelul este ingropat in datorii

12 Dec 2004   •   00:00

Compania care opereaza Eurotunelul incearca sa obtina de la creditorii sai permisiunea de a incepe negocierile pentru restructurarea datoriilor sale de 6,4 miliarde de lire sterline.

Click pentru a mari imaginea
PALITA. Luminita de la capatul tunelului abia mai palpaie
DEROGARE. Operatorul incearca sa convinga bancile creditoare sa-i acorde o derogare de la plata dobanzilor la datoriile sale, actiunea reprezentand primul semn al inceperii unor negocieri mai ample de restructurare a sumelor restante. Dobanzile pentru sumele datorate de Eurotunel au depasit, in prima jumatate a anului, dublul profitului operational obtinut de companie, de 70 milioane de lire sterline.

TERMEN-LIMITA. Pana acum, activitatea de transport a Eurotunelului a putut continua, pe baza unei intelegeri care permitea operatorului sa plateasca dobanzile partial in lichiditati, restul fiind adaugat la datorii. Compania trebuie sa rezolve aceasta situatie in cursul anului viitor, pentru ca intelegerea expira la 31 decembrie 2005.

MAJORARI. Tunelul de sub Canalul Manecii a fost inaugurat la sfarsitul anului 1994 si inca de la inceput compania anglo-franceza care il administreaza s-a confruntat cu probleme financiare, ca urmare a repetatelor majorari ale cheltuielilor de constructie si amanari ale inaugurarii.

×
Subiecte în articol: economic