x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Retail - Parc de distractii in Baneasa Shopping City

Retail - Parc de distractii in Baneasa Shopping City

de Daniela Ivan    |    14 Sep 2006   •   00:00
Retail - Parc de distractii in Baneasa Shopping City

Cel mai mare mall din Romania, Baneasa Shopping City, va fi deschis anul viitor in cadrul Zonei Comerciale Baneasa, polul cumparaturilor din Capitala.

Bucurestenii vor putea sa faca cumparaturi si sa se distreze pe aproximativ 90 de hectare, in Zona Comerciala Baneasa. Aceasta reprezinta un concept nou pe piata romaneasca, care aduce in atentia cumparatorului ideea de diversitate.

POLUL CUMPARATURILOR. Prima faza a Zonei Comerciale Baneasa, cel mai mare spatiu comercial din Europa Centrala si de Est, este deja finalizata, o data cu deschiderea Galeriei Mobexpert. Aici functioneaza: Carrefour, Metro, BricoStore, Mobexpert precum si galeria comerciala Feeria. "Am intrat acum in cea de-a doua faza, care cuprinde constructia celui mai mare mall din Romania, Baneasa Shopping City, a unui magazin de mobila Ikea si a unui showroom auto, unde vor fi expuse pentru vanzare renumite marci de masini din intreaga lume", a declarat Ali Ergun Ergen, retail development manager in cadrul Baneasa Developments. El a mai precizat ca Zona Comerciala Baneasa va fi prezentata la Targul International de Retail, de la Mapic, Cannes, cel mai mare din domeniu, pentru a capata o legitimitate internationala.

MALL-UL DIN BANEASA. Piesa de rezistenta a zonei comerciale este Baneasa Shopping City, cel mai mare mall din Romania. Acesta va avea o suprafata totala de 120.000 mp si va oferi cumparatorilor peste 220 de magazine la standarde europene. "Baneasa Shopping City cuprinde, spre deosebire de alte mall-uri existente pe piata, primul food court construit pe trei niveluri, cu o larga deschidere spre zona de distractie din jurul sau", ne-a declarat Ali Ergun Ergen. El a mai adaugat ca mall-ul va aduce in premiera in Romania numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber, adresate intregii familii. "Planurile initiale prevedeau ca mall-ul sa fie amplasat intre Ikea si Carrefour ca o unitate singura, dar acum legatura dintre Carrefour si mall se va face printr-o cupola, astfel incat totul va deveni un mare centru commercial", a mai precizat Ali Ergun Ergen.

DISTRACTIE PENTRU TOATA FAMILIA. Zona de distractie a fost proiectata sa fie proportionala cu tot ceea ce ofera Zona Comerciala Baneasa, ca dimensiune. "Cunoastem orasul, cunoastem nevoile oamenilor. Stim ca distractia intr-un loc inchis este foarte cautata, asa ca am decis sa construim un parc de distractie imens, probabil cel mai mare din toata regiunea. Va fi dezvoltat pe circa 15.000 mp si va deveni unul dintre cele mai importante puncte de atractie ale zonei comerciale", a declarat Ali Ergun Ergen. Supercomplexul va oferi cele mai largi si variate posibilitati de distractie si petrecere a timpului liber, care se vor adresa intregii familii: multiplex, piste de bowling, jocuri electronice, casino, centru de frumusete si sanatate, o sala de concerte multifunctionala. Acest centru de distractie va fi gata in martie 2008. "Scopul pentru care vrem sa construim un parc de distractii atat de mare este ca ne dorim ca toata zona comerciala sa devina o destinatie pentru oameni, pentru intregul oras", adauga Ali Ergun Ergen.

ESTIMARE
"Zilnic vom avea 40.000-50.000 de vizitatori, iar centrul de distractii va atrage minimum o jumatate de milion de oameni numai in primul an. Zona Comerciala Baneasa va fi una dintre cele mai mari din toata Europa"
Ali Ergun Ergen
manager
VARIETATE
"Ideea este de a construi o destinatie pentru oras. Oferta va atrage toata lumea, indiferent de venit. De aici, poti sa cumperi si un scaun cu 10 euro, dar si un altul de 1.000 de euro. Varietatea este foarte importanta"
Ali Ergun Ergen
manager

Zona Comerciala Baneasa este una dintre cele trei parti integrate ale Proiectului Baneasa, cel mai mare concept de dezvoltare urbanistica din Europa Centrala si de Est, a declarat Ali Ergun Ergen. Investitia totala a intregului proiect se ridica la suma de 1,2 miliarde de euro si este dezvoltat pe o suprafata de 221 de hectare. In ansamblul sau, Proiectul Baneasa va oferi pietei peste 250.000 mp suprafata construita prin Zona Comerciala Baneasa, un numar de 3.000 de unitati locative moderne prin Zona Rezidentiala, precum si cel mai mare parc de afaceri din Romania, numit Baneasa Business & Technology Park, care va oferi pietei circa 160.000 mp spatii de birouri clasa A. Este un concept unic pe piata imobiliara europeana.
×