x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România, locul 40 la tranziția energetică

România, locul 40 la tranziția energetică

de Dan Constantin    |    31 Mar 2019   •   13:05
România, locul 40 la tranziția energetică

O evaluare după rezultatele politicilor de tranziție energetică plasează România pe locul 40 din 115 țări analizate. Forumul economic mondial a publicat în 25 martie Indexul tranziției energetice 2019 în care sunt analizate după criterii comune indici de cuantificare a măsurilor realizate, amploarea programelor, sistemele de tranziție și disponibilitatea autorităților pentru a transpune în practică programe globale pentru reducerea emisiilor de carbon.

 Concluzia raportului este că la nivel mondial au stagnat eforturile pentru tranziția energetică din cauza utilizării cărbunelui în energetică și a scumpirii materiilor prime. 

În clasamentul mondial, primele poziții sunt ocupate de Suedia cu un indice de 74,9%,urmată de Elveția, Norvegia,Finlanda, Danemarca, Austria, Marea Britanie, Franța. România, cu un indice de 59 la sută este pe poziția 40, alături de Ungaria și Croația, tot cu 59 de procente. România are un scor mai bun la sistemul de implementare a politicilor de tranziție energetică. SUA este pe locul 27, Rusia pe 79, China pe 82.

×