x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Românii vor şti câtă energie “verde” au la priză

Românii vor şti câtă energie “verde” au la priză

17 Noi 2010   •   17:07

Acesta vizează aprobarea unui regulament de emitere şi urmărire a garanţiilor de origine pentru energia produsă din surse regenerabile.

 “Proiectul de act normativ are un impact social pozitiv, deoarece consumatorii sunt informaţi cu privire la mixul de combustibil din care a fost produsă energia electrică achiziţionată de furnizorul cu care a încheiat contract de furnizare. Este posibil ca un consumator să aleagă un furnizor şi pe criteriul mixului de combustibil utilizat la producerea energiei, având în vedere posibilitatea exceptării de la plata accizei pentru energia produsă din surse regenerabile”, se arată în nota de fundamentare a hotărârii de Guvern.

 Garanţiile de origine, care vor fi acordate de ANRE, au rolul de a informa consumatorul final de energie în privinţa surselor din care este produsă electricitatea pe care o consumă, precum şi pentru a fi exceptat de la plata accizei pentru energia produsă din surse regenerabile.

 De asemenea, aceste garanţii de origine vor conţine informaţii despre sursa din care a fost produsă energia electrică, data şi locul producerii sau puterea instalată a unităţii.

×