x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Rulotele fast-food, un nou tip de afacere profitabilă în industria alimentară

Rulotele fast-food, un nou tip de afacere profitabilă în industria alimentară

27 Iul 2021   •   15:56
Rulotele fast-food, un nou tip de afacere profitabilă în industria alimentară

Dacă vrei să pornești o afacere în domeniul alimentației publice, însă dispui de un capital modest, o rulotă fast-food este o idee excelentă pentru orice început. Costurile de pornire ale unei astfel de afaceri sunt minime, iar succesul este garantat, cu condiția să îți alegi locația potrivită și, bineînțeles, să oferi produse gustoase. Pentru asta trebuie să te asiguri că alegi echipamente performante. Friteuza este poate cel mai important element și una de calitate, ca acestea, este primul pas făcut către un preparat care să răspundă așteptărilor clienților.

 

Avantajele unei afaceri cu rulotă fast-food:

 

Investiția mică

 

Dintre toate afacerile din domeniul alimentației publice, rulota fast-food este cea mai accesibilă. O rulotă este mai ieftină decât orice spațiu fix, iar dotările de care ai nevoie sunt mult mai reduse decât cele dintr-un restaurant. De asemenea, și costurile de întreținere sunt mici, astfel că te poți orienta destul de repede spre extindere sau către afacerea la care visezi, pentru că profitul va apărea repede.

 

Îți poți alege locația pe care o dorești

 

Locația este unul din aspectele importante într-o afacere din acest domeniu, iar cu rulota acest lucru se rezolvă de la sine. Poți testa mai multe zone până o găsești pe cea mai bună și poți să te muți pentru prânz și cină acolo unde este cerere.

 

Pentru o rulotă de tip fast-food ai nevoie, însă, de o autorizație de funcționare eliberată de primăria de pe raza localității în care îți vei desfășura activitatea. Actele firmei și cererea se depun la primărie, iar într-un termen care poate varia de la câteva zile până la câteva săptămâni va fi făcut un control pentru autorizație.

 

Te promovezi de la sine

 

Un restaurant nou are nevoie de publicitate pentru a ajunge să fie cunoscut, pe când o rulotă este un panou publicitar în sine. Decorată cu puțină imaginație va atrage atenția. În plus, clienții vor fi atrași către rulotă de mirosul irezistibil.

 

Un sfat util

 

Este important ca din când în când să introduci în meniul stabilit inițial și câte un produs nou, care să le stârnească pofta clienților care s-au obișnuit deja cu produsele tale. Comunică cu ei și află ce și-ar dori. În mod constant, ar fi ideal ca lista de meniu să includă 3-4 produse, dar care să fie gustoase, aspectuoase și ambalate corespunzător, în așa fel încât oamenii să poată consuma într-un mod confortabil ceea ce ai preparat, fără să își murdărească mâinile sau hainele.

 

Pe acest blog vei găsi informații utile despre acest tip de afacere - care sunt dotările necesare, cum să alegi rulota potrivită etc. - care te pot ajuta să ai succesul dorit.

 

Foto: Pexels

 

×