x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Schimbări la conducerea Bursei de Valori Bucureşti

Schimbări la conducerea Bursei de Valori Bucureşti

de Daniela Ivan    |    09 Ian 2012   •   15:01
Schimbări la conducerea Bursei de Valori Bucureşti

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti au aprobat revocarea Consiliului de Administratie al Bursei, cu 68,52% voturi pentru si 31,47%. contra.

Se va alege si un nou presedinte, favorit pare a fi economistul-sef al BCR, Lucian Anghel. Trei candidati s-au inscris pentru functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei - presedintele BVB, Stere Farmache, economistul sef al BCR, Lucian Anghel, si presedintele Asociatiei Brokerilor, Dan Paul. Intentiile de vot sunt dispersate, iar sustinatorii lui Dan Paul pot inclina balanta in favoarea unuia din ceilalti doi candidati.

"Grupul bancilor", care il sustine pe Anghel, ar avea circa 35% din voturi, iar pentru alegerile presedintelui CA beneficiaza de ajutorul altor investitori, care au in jur de 15% din voturi. Pe de alta parte, printre sustinatorii actualului presedinte CA, Stere Farmache, se regasesc unele firme de brokeraj. Farmache mai dispune si de votul bancilor grecesti, cel putin Alpha Bank si EFG Securities. Din 2009, el ocupa pozitia de prim-vicepresedinte la Alpha Bank Romania.

×