Cel mai scump post din ultimii ani: fasolea şi urzicile, produse de lux | "Preţuri foarte mari, salarii foarte mici"
Astfel că multe alimente, ieftine în mod normal, au ajuns la prețuri mari.
Fasolea costă și 20 de lei/kilogram, cu circa 50% mai mult față de anii anteriori. Același preț îl are şi kilogramul de urzici, în timp ce pentru un kilogram de ceapă de apă, preţul ajunge la 15 lei.
Mai scumpe sunt şi verdeţurile, dar şi ardeii, păstârnacul, conopida şi roşiile.
"De când eram mică, m-au obişnuit ai mei să ţin post şi încerc în fiecare an să ţin post şi de Crăciun, şi de Paşte. Mai ales acum că vine perioada postului, am îneput cât de cât să mă pregătesc, m-am uitat ce reţete pot să fac de mâncare", a spus o tânără.
"Preţurile sunt cam aşa, dar avem zacuscă făcută de astă toamnă, gemuri, compoturi", a spus o femeie.
Sunt şi români care consideră că preţurile sunt acceptabile.
"Preţurile mi se par ok, acceptabile", este de părere un bărbat.
"Preţuri foarte mari, salarii foarte mici"
Însă mulți români consideră că preţurile sunt foarte mari.
"Foarte mari, să ştiţi. Nişte preţuri extraordinar de mari. Roşiile sunt 20 de lei, un leu un ardei. Salariile sunt foarte mici", a spus un alt bărbat.
Zacusca, un alt produs cumpărat în perioada postului, costă cel puţin 15 lei borcanul.
Şi pentru produsele tradiţionale dulci va trebui să plătiţi mai mult în acest an.
Mai scumpe sunt si produsele de post găsite în magazine. Un pateu vegetal costă cel puţin 5 lei în timp ce pentru o sticlă de lapte vegetal va trebui să plătiţi cel puţin 20 de lei