x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Se vor crea 4.500 de noi locuri de muncă în IT

Se vor crea 4.500 de noi locuri de muncă în IT

de Daniela Ivan    |    28 Oct 2014   •   19:29
Se vor crea 4.500 de noi locuri de muncă în IT

 Două concerne internaţionale de top vor veni în România, a declarat Răzvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informaţională

Două concerne internaţionale de pe piaţa IT&C vor veni în România, fapt care va conduce la crearea unui număr de 4.500 de locuri de muncă, a anunţat Răzvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informaţională. Acestea sunt foarte mari, unul dintre ele fiind între primele cinci pe piaţa mondială de IT.
"Avem un mare concern internaţional ce va veni în România şi va deschide 3.000 de locuri de muncă. De asemenea, avem un al doilea mare concern internaţional care va veni de peste Ocean şi va crea alte 1.500 de locuri de muncă. Nu vă pot oferi detalii suplimentare, deocamdată, pe acest subiect. Ce pot să vă spun este că vom stimula acest sector pentru a aloca fonduri pentru proiecte extrem de importante în formarea profesională", a spus Cotovelea. Acesta a adăugat că decizia unuia dintre aceste concerne internaţionale este de a-şi stabili un centru de operaţiuni pentru realizarea şi integrarea unor soluţii hardware şi software.

"Primul concern internaţional nu este din Europa. Acesta se află între primele cinci pe piaţa mondială de IT. Dorinţa lor este de a veni în România, de a-şi stabili centrul de operaţiuni şi de a-şi derula o gamă de servicii de aici. Aşteptăm şi noi să-şi ia toate măsurile necesare şi să-şi stabilească planul investiţional şi, de asemenea, să facă public acest lucru. Noi nu putem decât să sprijinim moral pentru că, din păcate, nu putem altfel. Dânşii sunt prea mari pentru ne cere sprijin financiar", a explicat ministrul Comunicaţiilor. Acesta a adăugat că va fi vorba despre un centru de cercetare, de realizare a unor produse de soft, în care se vor integra diferite soluţii de hardware şi software.

Cresc salariile la Poştă
Salariile tuturor lucrătorilor din Poşta Română vor creşte în luna noiembrie, iar la acest moment estimăm pentru sfârşitul anului 2014 un profit de peste 10 milioane de euro pentru companie, a declarat Cotovelea.
"Asta înseamnă că, în 2014-2015, nu numai că riscul insolvenţei a dispărut, dar vom majora salariile pentru toţi factorii poştali, în conformitate cu înţelegerile pe care sindicatul le are, începând de luna viitoare. (...) Vă pot spune că majorarea salariilor se va face pe diferite clase. Cei care au salariul cel mai mic vor primi mărirea cea mai semnificativă', a afirmat Cotovelea.

Nu sunt bani pentru Palatul Telefoanelor

Nu ştiu dacă va exista spaţiu bugetar pentru achiziţionarea Palatului Telefoanelor, a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională.
"N-aş vrea să mă pronunţ, sunt foarte multe priorităţi pentru anul viitor. Din punctul meu de vedere, nu ştiu dacă va fi spaţiu bugetar necesar pentru achiziţionarea Palatului Telefoanelor, mai ales că, pe bună dreptate, toată lumea îşi pune întrebarea ce facem cu el dacă este achiziţionat de către o instituţie", a spus Cotovelea. Telekom a anunţat că scoate la vânzare Palatul Telefoanelor, clădire aflată pe lista monumentelor istorice, pentru care statul român are dreptul de preemţiune.


×