x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie SINDALIMENTA: Apel la boicotarea companiilor cu acționariat austriac

SINDALIMENTA: Apel la boicotarea companiilor cu acționariat austriac

de Redacția Jurnalul    |    11 Dec 2022   •   11:32
SINDALIMENTA: Apel la boicotarea companiilor cu acționariat austriac

Ca urmare a refuzului total nejustificat al Austriei de a accepta intrarea României în Spațiul Schengen, Federația Națională a Sindicatelor din Industria Alimentara-SINDALIMENTA, a hotărât în ședința Consiliului Național, care a avut loc în perioada 08-10 decembrie 2022, închiderea contului bancar de la BCR, bancă cu acționariat austriac. 

De asemenea, conducerea SINDALIMENTA recomandă membrilor federației să evite achiziția de produse ale societăților austriece, să nu mai alimenteze cu carburant de la benzinăriile OMV și să-și închidă  conturilor bancare deținute la băncile pe care această țară le are în România.

 

„Decizia Austriei de a bloca accesul României în Spațiul Schengen este o sfidare inacceptabilă la adresa României și românilor.

Vorbim despre Austria, o țară ale cărei companii câștigă în România sute de milioane de euro anual, dar care a refuzat permanent să plătească corect cea ce exploatează aici.

Vorbim despre compania OMV Petrom care a făcut permanent presiuni și jocuri de culise inacceptabile pentru o țară care se pretinde campioana democrației, de a nu fi majorate redevențele petroliere. Așa cum s-a învățat, vrea in continuare să exploateze pe nimic resursele de petrol și gaze ale României.

Acum, oficialii austrieci continuă jocul grotesc al democrației simulate pe care îl practică nu de azi de ieri, dacă ne gândim la firele nevăzute ale meschinăriei politico-financiare internaționale care se îmbină din totdeauna la Viena. Se arată surprinși de boicotul declanșat de români la adresa companiilor cu capital austriac și afirmă sfidători că problemele economice nu trebuie legate de cele de securitate. Asta demonstrează încă odată disprețul cu care privesc România și pe români care pentru Guvernul austriac sunt doar o sursa de profituri imense, obținute unori chiar apelând la fapte de corupție, forță de muncă ieftină etc.

Acest nou episod de sfidare a României, o țară care și-a demonstrat mereu atașamentul față de valorile UE și NATO, vine în contextul în care Bruxelles-ul face apel la unitatea blocului comunitar în fața agresiunii Rusiei.

Eșecul integrării în Spațiul Schengen este însă și eșecul diplomației românești. O diplomație aproape inexistentă care și atunci când este prezentă preferă să stea în genunchi pentru a nu supăra pe nimeni. Nu am văzut până acum pe niciunul dintre guvernanții noștri să-și asume acest eșec usturător.

În primul rând vorbim despre președintele României, Klaus Iohannis, o ilustră nulitate, ale cărui mandate de președinte au fost un eșec total, de la un capăt la altul.

Vorbim despre premierul Ciucă, o persoană lipsită de orice simț al diplomației, de finețe în ceea ce înseamnă negocierile politice între state, dar și despre ministrul Energiei, Virgil-Daniel Popescu, ghiocelul credincios al OMV-ului, cel care s-a remarcat până acum doar prin decizii de creșteri uriașe ale prețului la energie, închideri de mine și termocentrale și, evident, facilități pentru companiile austriece.

Nu în ultimul rând, trebuie să-l mai amintim și pe ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ale cărui reușite în calitate de șef al diplomației externe românești se pot rezuma la un singur cuvânt-NIMIC.

Organizația noastră apelează la toți românii pentru solidaritate și credință, astfel încât să arătăm țărilor europene forța și unitatea românilor.

NUMAI ÎMPREUNĂ VOM FI MAI PUTERNICI !”

Dragoș Frumosu, PREȘEDINTE  SINDALIMENTA

×