x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie SPANIA/30.000 de şomeri

SPANIA/30.000 de şomeri

de Diana Scarlat    |    28 Noi 2008   •   00:00

Deşi numărul şomerilor creşte de la o zi la alta, nu numai în România, ci peste tot în lume, ministrul Muncii susţine în continuare că totul e în ordine şi “suntem pregătiţi”. Mariana Câmpeanu ne asigură că şomajul nu ne va afecta, chiar dacă se vor întoarce numai din Spania 30 de mii de şomeri.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că suntem pregătiţi să primim în ţară şomerii care se vor întoarce în perioada imediat următoare. “În Spania sunt anunţaţi 99.000 de şomeri, nu 31.000, cum s-a spus. Eu cred că e posibil ca vreo 30.000 să se întoarcă în ţară şi avem locuri de muncă vacante pentru a-i primi. Sunt acum în jur de 20.000 de locuri de muncă disponibile”, spune Mariana Câmpeanu.

Ministrul muncii admite că numărul locurilor de muncă disponibile este mult mai mic decât cel de care ar fi nevoie, însă ne asigură că nici aceasta nu ar fi o problemă gravă. “Chiar dacă se întorc, o să avem un număr de şomeri, însă avem indemnizaţii, avem locuri de muncă, le putem oferi cursuri de calificare sau ajutoare pentru dezvoltarea unei afaceri. Se dau credite subvenţionate şi alte forme de ajutor. Cine a ieşit din şomaj şi nu are altă sursă, primeşte venitul minim garantat. Am avut perioade în care rata şomajului era 10%-12%, iar acum este doar de 4%.”, adaugă doamna ministru, Mariana Câmpeanu.

×
Subiecte în articol: economic