x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sparanghelul – o cultură profitabilă pe suprafeţe mici (sfaturi pentru agricultori)

Sparanghelul – o cultură profitabilă pe suprafeţe mici (sfaturi pentru agricultori)

15 Apr 2019   •   00:48
Sparanghelul – o cultură profitabilă pe suprafeţe mici (sfaturi pentru agricultori)

Până acum câţiva ani puţini cunoşteau această legumă, însă, odată ce oamenii au consumat şi au testat beneficiile sparaghelului pentru sănătate, numărul consumatorilor s-a dublat de la an la an.

Aşa se face că interesul pentru sparanghel i-a determinat pe potențialii investitori să afle care sunt secretele acestei culturi, care sunt capcanele și oportunitățile, și cum ar trebui să arate un plan de afaceri. Astfel, afacerea cu sparanghel, la care până acum doi-trei ani nimeni din România nu se gândea, a devenit o oportunitate pentru fermieriii români.

Cheltuielile de înființare a unui hectar de sparanghel nu sunt mici: 25.000 de euro la hectar, iar la o recoltă de minim 10 tone la hectar, care se poate obține după patru ani, profitul poate ajunge în jurul a 100.000 de euro. Însă acest câştig va curge neîntrerupt în buzunarele fermierului timp de 15-20 de ani, cât este durata de viață a plantației.

................

Află cum poți să ajungi să ai și o cultură profitabilă de sparanghel

×