x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Statul garantează creditele ipotecare pentru achiziţionarea primei locuinţe

Statul garantează creditele ipotecare pentru achiziţionarea primei locuinţe

de Florina Zainescu    |    20 Mai 2009   •   00:00

Guvernul a aprobat programul "Prima casă” prin care statul garantează 80% din valoarea creditelor ipotecare destinate achiziţionării primei locuinţe.



Valoarea creditului ipotecar nu trebuie să depăşească 60.000 de euro. Pot beneficia de acest program persoanele fizice, în special familiile tinere, care nu au luat până acum un credit ipotecar şi care nu au avut niciodată o casă proprietate personală. Programul va fi operaţional în maximum 60 de zile.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a arătat că Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM va contracta un împrumut în valoare de 100 milioane euro, iar activitatea lui va fi extinsă astfel încât să poată garanta inclusiv creditele ipotecare ale băncilor. "Băncile eligibile sunt cele care au un cost total al creditului cât mai scăzut, au reţea de distribuţie, filiale în teritoriu, durata de aprobare a creditului relativ scurtă, iar avansul pe care-l solicită să fie cât mai mic, având în vedere că Fondul preia o parte din risc", a spus Pogea.

×
Subiecte în articol: economic