x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

21 Oct 2008   •   00:00

ŞAH VOESTALPINE
Mittal Steel Holdings a făcut o ofertă de preluare de 155,6 milioane de lei, circa 42 de milioane de euro, pentru 64% din operatorul portuar Comvex. Oferta vine în condiţiile în care Voestalpine a solicitat Guvernului să îi faciliteze accesul în zona portuară pentru a putea prelua minereurile importate şi pentru un export mai uşor al oţelurilor, iar Comvex este singurul operator de la Marea Neagră ce poate primi mineraliere de 150.000 de tone. Două dintre viitoarele linii de transport şi depozitare din cele cinci planificate spre amenajare urmau să fie puse la dispoziţia Voestalpine.



ŞAH VOESTALPINE
Mittal Steel Holdings a făcut o ofertă de preluare de 155,6 milioane de lei, circa 42 de milioane de euro, pentru 64% din operatorul portuar Comvex. Oferta vine în condiţiile în care Voestalpine a solicitat Guvernului să îi faciliteze accesul în zona portuară pentru a putea prelua minereurile importate şi pentru un export mai uşor al oţelurilor, iar Comvex este singurul operator de la Marea Neagră ce poate primi mineraliere de 150.000 de tone. Două dintre viitoarele linii de transport şi depozitare din cele cinci planificate spre amenajare urmau să fie puse la dispoziţia Voestalpine. (Daniel Ionaşcu)

1,2 MILIOANE DE EURO

Suma la care se ridică investiţiile în centre comerciale finalizate în 2008 pe piaţa românească. România a reuşit să atragă 40% din sumele investite în centrele comerciale construite în Europa Centrală.

AMENZI
Consiliul Concurenţei i-a amendat pe retailerii Billa România, Pic şi Spar cu suma totală de 3,2 milioane de lei (850.000 de euro). Măsura a fost luată deoarece societăţile au furnizat informaţii incorecte privind comercializarea produselor alimentare. Billa a fost amendată cu suma de 2,1 milioane de lei, societatea Pic cu suma de 819.033 de lei, iar Spar a primit o amendă în valoare de 256.229 de lei. Societăţile au furnizat date incorecte privind clauza clientului cel mai favorizat. Aceasta marchează obligaţia furnizorului de a oferi comerciantului cel mai bun preţ de pe piaţă. (Elena Stan)

AJUTOR DE URGENŢĂ
ING, cea mai mare bancă listată din Olanda, va primi 10 miliarde de euro de la guvernul olandez, după ce instituţia financiară a anunţat că va raporta prima pierdere trimestrială din istoria grupului. Grupul va emite titluri în valoare de 10 miliarde de euro pentru statul olandez, ce va avea o poziţie similară celor deţinute de acţionarii obişnuiţi. Tranzacţia nu va micşora capitalul acţionarilor. Investiţia guvernului olandez va conduce la majorarea ratei capitalului de bază a operaţiunilor din sectorul bancar, la consolidarea situaţiei contabile a diviziei de asigurări şi la reducerea raportului datorii la capital.

×
Subiecte în articol: economic