x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

14 Noi 2008   •   00:00

ASIGURĂRILE, ÎN PICAJ:
Piaţa asigurărilor din România îşi va încetini ritmul de creştere în anul 2009, ca urmare a crizei financiare.

Însă ritmul de creştere va fi foarte bun comparativ cu celelalte ţări din Europa. “Ritmul de creştere a pieţei româneşti va încetini, dar va fi o majorare a veniturilor din prime de două cifre. Comparativ cu evoluţia pieţelor de profil din vestul Europei, unde se înregistrează un regres al afacerilor, în România este bine”, a declarat Erik Nagy, directorul de operaţiuni pentru Europa Centrală şi de Est al Groupama, care deţine în România trei firme de asigurare importante: Asiban, BT Asigurări şi OTP Asigurări.

ŞI COFFEE PLEACĂ
Lanţul Coffee Heaven, înregistrat în Marea Britanie, a decis să se retragă din România şi Slovenia din cauza rezultatelor dezamăgitoare. Măsura vizează îmbunătăţirea profitabilităţii, în contextul situaţiei existente în economia mondială. “Consiliul de conducere a încheiat o revizuire a perspectivelor pentru fiecare stat unde grupul este prezent. Scopul analizei a fost de a reduce sau elimina angajamentul către pieţele unde potenţialul s-a redus şi de a îmbunătăţi profitabilitatea prin închiderea de magazine, acolo unde condiţiile operaţionale au făcut improbabilă realizarea de profit”, se arată într-un comunicat al Coffee Heaven

INVESTIŢII AMĂNATE
Firmele româneşti ar trebui să-şi amâne investiţiile programate pentru acestă perioadă, recomandă bancherii. Afaceriştii români ar trebui să-şi amâne investiţiile programate până când se va clarifica situaţia de pe piaţa financiară, deoarece băncile finanţează mai greu proiectele, potrivit directorului executiv Corporate şi IMM al Băncii Transilvania, Tiberiu Moisa. “Lumea financiară îşi plânge de milă, iar criza a început să se simtă şi în România. Din acest motiv nu ştiu exact cum vor arăta lucrurile în următoarele luni, viitorul din lume şi din România este în ceaţă”, a spus reprezentantul Băncii Transilvania.

×
Subiecte în articol: economic