x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

18 Noi 2008   •   00:00

FOND
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) ar putea participa la formarea unui fond de 250 de milioane de euro, care vizează investiţii şi
în România.



BERD ar urma să aloce 50 de milioane de euro la formarea unui fond de tip mezanin. Fondurile de tip mezanin acordă împrumuturi unor companii private, care ar putea fi convertite în participaţii minoritare de capital. Printre investitorii fondului se vor număra şi bănci comerciale şi de investiţii, precum şi alţi investitori privaţi şi instituţionali din Europa şi din SUA. Participarea BERD la formarea fondului va fi discutată în luna ianuarie. (Elena Stan)

FINANŢELE AU ATRAS BANI
Ministerul Economiei şi Finanţelor a atras ieri 1,35 miliarde de lei din piaţa interbancară în depozite cu scadenţă la o săptămână. Randamentul maxim acceptat de Finanţe a fost de 14,25% pe an, nivel corespunzător ratei aplicate de BNR la facilitatea de creditare. "A fost o operaţiune normală opentru finanţarea necesarului pe termen scurt, adică până la data la 24 noiembrie, şi luna trecută am făcut un împrumut de acest tip", a spus directorul Trezoreriei, Ştefan Nanu. Finanţele vor înlocui emisiunea de titluri de stat cu scadenţă la trei ani programată pentru joi, 20 noiembrie, cu certificate de trezorerie cu maturitate la trei luni.

RETAIL
Vânzările de retail din România ar putea creşte cu 73% în următorii zece ani, potrivit unui studiu al firmei britanice de consultanţă imobiliară King Sturge. Acest ritm de creştere este inferior celui din perioada 2000-2007, când vânzările s-au majorat cu 102%. Vânzările s-au ridicat în 2007 la 16,87 miliarde de euro, adică 782 de euro pe cap de locuitor. Studiul European Retail Property 2009 a fost realizat în ţările Uniunii Europene, fără Cipru şi Malta, precum şi Elveţia şi Norvegia. Creşterea estimată pentru România, de 73%, este una dintre cele mai mari din Europa, fiind depăşită de Bulgaria, 96%, Lituania, 86%, şi Letonia, 74%.

×
Subiecte în articol: economic