x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

26 Noi 2008   •   00:00

8 MILIOANE DE ŞOMERI: aproximativ opt milioane de persoane îşi vor pierde locurile de muncă în următorii doi ani, potrivit estimărilor Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Astfel, numărul şomerilor va ajunge la 42 de milioane.

BIROURI GOALE
Suprafaţa spaţiilor de birouri închiriate în Bucureşti în primele nouă luni a fost de 236.000 metri pătraţi, mai redusă cu circa 30% faţă de aceeaşi perioadă din 2007. Proprietarii au fost neviţi să ofere unele facilităţi potenţialilor chiriaşi şi să ia în calcul reducerea chiriilor. Gradul de neocupare a spaţiilor de birouri a crescut la 4,5% în trimestrul al treilea, faţă de 2,5% în aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru perioada 2009-2010 dezvoltatorii au anunţat finalizarea a circa 500.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri în Bucureşti, care se vor adăuga la un stoc deja existent de 1,8 milioane de metri pătraţi la sfârşitul trimestrului al treilea.

PRODUCŢIE OPRITĂ
Fabricile Silvania şi RomSteel Cord din Zalău, deţinute de Michelin, îşi vor opri activitatea în jurul datei de 12 decembrie şi vor relua lucrul în ianuarie. În afara zilelor de sărbători legale, cei aproximativ 1.600 de muncitori ai celor două unităţi vor fi trimişi în şomaj tehnic. Decizia a fost luată din cauza crizei economice mondiale. În afară de uzina Silvania, care fabrică anvelope, şi RomSteel, care produce cord metalic, Michelin România deţine şi uzina de anvelope Victoria, din Floreşti, judeţul Prahova. În cazul acesteia din urmă, în care lucrează aproximativ 1.800 de persoane, nu a fost luată încă o decizie privind oprirea producţiei.

FĂRĂ TAXI
Activitatea firmelor de taximetrie din Bucureşti s-a redus în ultimele două luni cu 10%-15% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Situaţia a determinat companiile din domeniu să renunţe la creşterea tarifelor, programată pentru finele acestui an. Reprezentanţii firmelor de taximetrie spun că scăderea activităţii a început în această toamnă, pe fondul neliniştii create în rândul populaţiei de ştirile despre criza economică. Majoritatea companiilor de taxi plănuiau creşterea tarifului la peste 2 lei pe kilometru. În România există circa 30.000 de taxiuri, dintre care peste 9.500 sunt în Bucureşti.

×
Subiecte în articol: economic