x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

29 Dec 2008   •   00:00

29 decembrie 2008



VĂNZĂRI-RECORD
Amazon.com a anunţat vânzări-record de Sărbători, deşi sectorul de retail din SUA s-a prăbuşit. Compania de retail Amazon.com a anunţat că a înregistrat în 2008 cel mai bun sezon de Sărbători, deşi datele statistice de la nivelul întregului sector de retail din SUA arată cele mai slabe vânzări din ultimele decenii, transmite Reuters. Amazon a primit, la 15 decembrie, ziua cu cea mai intensă activitate, peste 6,3 milioane de comenzi la nivel mondial. Analiştii consideră că Amazon este un caz izolat de retailer cu performanţe bune. (D. Ivan)

GURĂ DE OXIGEN
Constructorul naval Daewoo, care deţine în ţara noastră şantierul naval de la Mangalia, primeşte o gură de oxigen din partea Korea Development Bank.
Korea Development Bank (KDB), unul dintre cei mai mari acţionari ai Daewoo Shipbuilding, a anunţat ieri că va păsui cu o lună vânzarea Daewoo către grupul Hanwa. Anunţul a sosit după ce Hanwa, producător din industria chimică şi a explozibililor, ceruse o amânare a plăţii pentru achiziţia estimată la 5 miliarde de dolari din cauza constrângerilor legate de creditare. Iniţial, KDB nu a agreat amânarea. (D. Ionaşcu)

PIERDERI PIRAMIDALE
Clienţii băncii elveţiene Credit Suisse au pierdut 925,9 milioane de dolari în schema piramidală a lui Bernard Madoff, transmite Reuters. Surse citate de ziarul Sonntag au precizat că pierderile au ajuns la un miliard de franci elveţieni în afacerea Madoff. Totuşi, Jan Vonder Muehll, purtător de cuvânt al Credit Suisse, a precizat că banca "nu a recomandat sau vândut în mod activ produse care aveau investiţii legate de Bernard Madoff". De asemenea, acesta a mai spus că nici unul dintre fondurile speculative nu a avut în portofoliu fonduri ale lui Madoff. (Daniel Ionaşcu)

TREI FABRICI ÎNCHISE
Panasonic Electric, divizie a producătorului japonez de echipamente electronice Panasonic Corporation, va închide trei fabrici în Japonia şi va concedia 800 de angajaţi până în martie 2011. Măsura vine după ce compania a anunţat recent că va închide alte două unităţi şi va renunţa până în martie 2009 la 200 de salariaţi. Panasonic Electric nu a decis care fabrici din cele 13 deţinute în Japonia vor fi închise. Producţia industrială a Japoniei s-a prăbuşit cu 8,1% în noiembrie faţă de luna precedentă, în timp ce exporturile s-au redus cu 26,7%, cea mai mare scădere din 2008. (D. Ionaşcu)

×
Subiecte în articol: economic