x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

10 Noi 2008   •   00:00

10 noiembrie 2008



AIG, ALTE AJUTOARE
Compania de asigurări AIG negociază cu statul american un nou plan de sal­va­re, după ce finanţarea acordată în septembrie s-a dovedit a fi insuficientă pentru a asigura supravieţuirea pe termen lung, potrivit Financial Times. Conducerea executivă a AIG a purtat vineri seară negocieri cu autorităţile pe baza unui proiect ce presupune prelua­rea unor datorii de către stat în contul unor noi acţiuni. AIG are programată pentru azi publicarea rezultatelor financiare, iar surse apropiate discuţiilor au precizat că directorii companiei au făcut presiuni pentru aprobarea noului plan înainte de anunţarea rezultatelor.    

BONUSURILE ÎNAPOI
Fostul preşedinte al băncii elveţiene UBS va returna 8 milioane de euro pe care le-a primit ca "bonusuri nemeritate". "Voi returna toate cele 8 milioane de euro primite în baza contractului de muncă", a declarat Peter Wuffli. Fostul preşedinte al UBS, care a părăsit banca în iulie 2007, spune că a luat această decizie "ca un gest de solidaritate cu angajaţii băncii care au o activitate remarcabilă în aceste condiţii de criză". Wuffli a spus că nici băncile, nici autoritatea de control nu au luat măsuri pentru acoperirea riscurilor. UBS a primit la mijlocul lunii octombrie un ajutor de stat de 60 de miliarde de dolari.

DISPONIBILIZĂRI
Gigantul german Deutsche Post va anunţa mâine că va reduce mii de locuri de muncă în special în Statele Unite în încercarea de a diminua costurile. Potrivit presei germane, 40.000 de angajaţi din SUA sunt în pericol de a-şi pierde locurile de muncă, 20.000 dintre aceştia fiind angajaţi direcţi ai Deutsche Post, iar restul ai companiilor partenere. Deutsche Post este nevoit să ia această măsură după ce a înregistrat pierderi de 1,4 miliarde de dolari în SUA, adică cinci milioane de dolari pe zi. Compania resimte efectele recesiunii economice din SUA, unde operează pe piaţa curiera­tului rapid sub marca DHL.

×
Subiecte în articol: economic