x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

20 Noi 2008   •   00:00

CONCEDIERI LA POŞTĂ: Compania Naţională Poşta Română va concedia 500 de angajaţi în 2009 şi va transfera alţi 1.500 la firme cu care colaborează, a declarat directorul operaţional, Mihai Cristian Buciu.

Cei 1.500 de salariaţi provin din zona serviciilor de curăţenie şi transport valori. După schimbarea parcului auto, Poşta Română va disponibiliza 500 de angajaţi.

“Parcul auto va fi înnoit în prima parte a anului viitor. Acest proces va conduce la reducerea numărului de salariaţi care deservesc în prezent flota de autovehicule a companiei. Cei care vor rămâne vor beneficia de un spor la salariu”, a afirmat Buciu.

KRAFT PLEACĂ ÎN BULGARIA
Decizia de închidere a fabricii de ciocolată Kraft Braşov rămâne neschimbată, deşi primarul George Scripcaru a pus la dispoziţia companiei un teren. Doina Cavache, corporate affairs manager al Kraft Foods România, a declarat că ofertele Primăriei şi ale Consiliului Judeţean Braşov sunt foarte apreciate, însă momentan nu există nici o schimbare în decizia de mutare în Bulgaria a fabricii. “Am luat la cunoştinţă această ofertă şi o să o transmit mai departe”, a spus Cavache. Compania americană este prezentă în România din 1994, când a achiziţionat fabrica Poiana Produse Zaharoase din Braşov.

MAI PUŢINE PC-URI
Criza financiară va afecta şi vânzările de computere de pe piaţa locală, potrivit estimărilor Fujitsu Siemens Computers România. “Criza financiară care se manifestă va conduce la o scădere a vânzărilor de echipamente hardware. Estimăm că vânzările de desktop-uri se vor reduce cu 20%-30%, cele de notebook-uri îşi vor reduce rata de creştere, care se situează în prezent la 20%-30%. O creştere se va manifesta şi pe piaţa aplicaţiilor software. Piaţa serviciilor IT se va dubla, tot mai multe companii fiind sub presiunea reducerii costurilor şi IT-ul va fi principala ţintă”, a declarat ieri Dragoş Nicolaescu, directorul general al filialei locale.

×
Subiecte în articol: economic