x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

07 Ian 2009   •   00:00

7 ianuarie 2009



ŞEF NOU LA ANAF
Sorin Blejnar, fost comisar general adjunct în Garda Financiară, a fost numit preşedinte al ANAF. Noul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) este membru al PD-L şi va avea rang de secretar de stat. Emil Boc a semnat luni decizia de numire a lui Sorin Blejnar ca preşedinte al ANAF, dar acesta îşi preia funcţia o dată cu publicarea deciziei în Monitorul Oficial. Până în prezent, ANAF a fost condusă de liberalul Daniel Chiţoiu. ANAF are în subordine toate administraţiile financiare din ţară şi Garda Financiară şi are în mână toate pârghiile pentru adunarea veniturilor la bugetul de stat. (Daniela Ivan)

ŞOMERI LA BRAŞOV
Peste 2.700 de angajaţi vor fi disponibilizaţi în lunile ianuarie şi februarie în 20 de fabrici din judeţul Braşov. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov a publicat lista cu disponibilizările colective ce vor avea loc în lunile ianuarie şi februarie. Cel mai mare număr de concedieri se va înregistra la societatea Rolem SA, unde 1.000 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă în luna februarie. Urmează Viromet SA – 296 de persoane şi Electroprecizia SA – 229 de persoane. În cursul lunii ianuarie vor fi disponibilizaţi 352 de angajaţi, iar restul, în luna februarie.

PREMIERĂ LA NY TIMES
Criza financiară a lovit direct în inima unuia dintre cele mai faimoase cotidiene din întreaga lume, New York Times, care a început să vândă publicitate pe prima pagină, pagină dedicată în exclusivitate, până în prezent, doar informaţiei. Ediţia de luni, 5 ianuarie, a fost prima în care New York Times a avut publicitate pe prima pagină, mai exact o reclamă la televiziunea CBS, cu titlul “Front Page News” şi sloganul “Cel mai vizionat post”, anunţă La Repubblica, citat de ziare.com. Decizia aduce cotidianul în pas cu celelalte ziare americane care au cedat imperativelor comerciale dictate de criză. (R.D.)

×
Subiecte în articol: economic