x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

05 Feb 2009   •   00:00

5 februarie 2009



NOI AMENZI
Şoferii pot primi amenzi consistente de până la 180 de lei dacă plăcuţele cu numărul de înmatriculare nu pot fi citite din cauza mizeriei. Poliţiştii spun că anul trecut numai în Capitală peste 450 de şoferi au fost sancţionaţi din cauza plăcuţelor de înmatriculare murdare sau deteriorate. În schimb, oamenii se plâng că le este imposibil să-şi păstreze maşinile curate circulând pe drumurile de la noi. Potrivit Codului Rutier, cei care se află într-o astfel de situaţie pot primi între 2 şi 3 puncte amendă.

SECURITATE

În domeniul securităţii informatice, 2009 se anunţă un an extrem de dificil pentru toţi utilizatorii. Este vorba de creşterea atacurilor asupra serviciilor financiare şi de banking online, viruşi complecşi şi tot mai multe site-uri infectate. De asemenea, potrivit experţilor Kaspersky, o altă problemă o reprezintă falsele programe antivirus, care "detectează" viruşi inexistenţi în computer şi încearcă să convingă "victimele" că trebuie să plătească o anumită sumă de bani pentru anihilarea lor. (A.R.)

TĂRGOVIŞTE
Un angajat al unei firme care efectua lucrări de forare şi săpare a unor puţuri de preluare a apei pluviale la groapa de gunoi amunicipiului Târgovişte a murit ieri. Bărbatul a coborât într-un puţ la o adâncime de şase metri, unde i s-a făcut rău, incidentul fiind catalogat ca accident de muncă. Din primele cercetări, se pare că în puţul adânc de aproximativ şase metri există acumulări de monoxid de carbon.

NUMIRI ÎN FUNCŢIE
Premierul Emil Boc a numit-o în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor pe Ancuţa Gianina Oprea, consiliera preşedintelui PSD Mircea Geoană. Ea a înlocuit-o în acest post pe Ingrid Zaarour. De asemenea, Boc a semnat decizia de numire a Ilenei Savu în funcţia de secretar de stat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, în locul Marielei Neagu, eliberată din funcţie.

SCHIMBĂRI LA POŞTĂ
Marius Vătavu (PD-L Suceava) este noul director general al Companiei Naţionale Poşta Română, în locul lui Dan Mihai Toader, conform unei decizii a CA. De asemenea, începând cu 23 ianuarie, Marius Vatavu îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Consiliului de administraţie al Poştei Române. În vârstă de 32 de ani, Vatavu este licenţiat în ştiinţe economice (specialitatea contabilitate) şi filosofie şi a urmat un masterat în administraţie publică.

FETELE MARINARULUI

Telenovela "Fetele Marinarului" continuă şirul succeselor de audienţă şi în a treia zi de difuzare. Marţi, 3 februarie, telenovela a fost urmărită, în medie, de 775.000 de telespectatori, acumulând 6.8 puncte de rating şi 15.1 cotă de piaţă. La ora 22:44, nu mai puţin de 984.000 de oameni urmăreau serialul. "Fetele Marinarului" se difuzează la Antena 1, de luni până joi, de la ora 22:00.Şi alte programe ale Antenei au fost marţi lideri de audienţă, încă de dimineaţă.

MORAR, AVIZ DE LA CSM

Secţia pentru procurori a CSM a dat, ieri, cu unanimitate, aviz favorabil pentru numirea lui Daniel Morar la conducerea DNA. Decizia CSM va fi înaintată preşedintelui Traian Băsescu, care decide definitiv asupra acestei numiri. Procurorul şef al DNA se numeşte la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul consultativ al CSM, de preşedintele României.

×
Subiecte în articol: economic