x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

28 Ian 2010   •   00:00

28 ianuarie 2010



AERONAVĂ NOUĂ
Carpatair a realizat la începutul acestei săptămâni primul zbor comercial cu noua aeronavă Fokker 70 din dotare, din cele trei contractate, pe relaţia Timişoara-Chişinău.
"Aeronavele Fokker sunt recunoscute pentru confort, tehnologie şi fiabilitate, motiv pentru care mai mulţi mari operatori europeni au ales să le folosească. Noi vom utiliza aeronavele Fokker 70 pe destinaţiile deja existente, urmând ca din primăvara acestui an să lansăm şi rute de zbor dedicate acestui tip atât din Timişoara şi din Bucureşti, cât şi din alte oraşe din ţară", a declarat Nicolae Petrov, President&CEO Carpatair. (E.S.)

AVIZ POZITIV
Consiliul Concurenţei (CC) a avizat preluarea Rafinăriei Arpechim de către Oltchim Râmnicu-Vâlcea, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei. Negocierile pentru preluarea Arpechim de la OMV Petrom (SNP) s-au încheiat la 18 decembrie anul trecut, iar tranzacţia s-a situat la 13 milioane de euro, sumă pe care combinatul o va contracta de la o bancă, atrasă fără garanţii de stat. "Am emis avizul favorabil luni. Din acest moment, din punctul de vedere al prevederilor legale privind competiţia, nu mai există nici un obstacol pentru finalizarea acestei tranzacţii", a afirmat Chiriţoiu. Combinatul chimic este controlat de stat prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

×
Subiecte în articol: economic