x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Iun 2010   •   00:00

4 iunie 2010

CONTRACT REZILIAT
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că instituţia pe care o conduce vrea să rezilieze contractul încheiat cu compania spaniolă FCC Construction pentru realizarea segmentului de autostradă Timişoara-Arad, întrucât lucrările stagnează. Berceanu le-a transmis ieri reprezentaţilor FCC Construction, care se ocupă şi de construcţia pe zona bulgară a podului de la Vidin-Calafat, că va rezilia contractul pentru autostrada Timişoara-Arad.

Reprezentanţii companiei au fost chemaţi, joi după-amiază, la Bucureşti, pentru a li se pune în vedere că dacă nu se apucă de lucrări contractul va fi reziliat.

INFRIGEMENT PENTRU PLĂŢI ELECTRONICE
CE a declanşat proceduri de infrigement împotriva României şi a altor patru state membre, cărora le va trimite scrisori prin care le cere să implementeze complet în legislaţiile naţionale directiva serviciilor de plată, care pregăteşte introducerea Sistemului Unic de Plăţi în Europa (SEPA).

Statele care vor primi scrisori argumentate sunt: Cipru, Grecia, Spania, Polonia. Scopul directivei este acela de a asigura că plăţile electronice de pe piaţa internă a UE (transferuri de credit, debit direct şi plăţi cu cardul) să devină la fel de simple, eficiente şi sigure cum sunt cele efectuate pe plan local, în interiorul unui stat membru.

×
Subiecte în articol: economic