x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Stirile zilei

Stirile zilei

24 Noi 2008   •   00:00

24 noiembrie 2008



AUDI OPREŞTE PRODUCŢIA
Constructorul german de automobile Audi va suspenda pentru patru săptămâni activităţile de asamblare şi pentru o perioadă cuprinsă între două şi patru săptămâni producţia de motoare la fabrica din Gyor-Ungaria, începând cu mijlocul lunii decembrie. Fabrica de la Gyor îşi ajustează programul de producţie cu acela al grupului Volkswagen (VW), a declarat Peter Lore, purtător de cuvânt al Audi Hungaria Motor. Perioada de închidere a liniei de asamblare a automobilelor este mai lungă decât anul trecut. De pe linia de asamblare a fabricii de la Gyor au ieşit 56.000 de automobile în 2007.

COMERŢ LIBER

Şefi de stat din Asia şi cele două Americi au promis că vor insista asupra sem­nă­rii unui acord de liberalizare a comer­ţu­lui şi asupra unor reforme privind băn­cile cu activităţi internaţionale, în în­cer­c­area de a evita un declin economic accentuat la nivel internaţional. Pre­şe­din­tele SUA, George W. Bush, omologul său chinez Hu Jintao, premierul japonez Taro Aso şi alţi membri ai grupului de Cooperare Economică Asia-Pacific (CEAP) au declarat că vor menţine barierele co­merciale în următoarele 12 luni la nivelul actual. "Sunt im­por­tante reformele în sectorul financiar", au declarat liderii celor 21 de state membre CEAP.

FALIMENT LA GM?
Conducerea General Motors (GM) ia în considerare toate opţiunile, inclusiv punerea companiei sub protecţia legii falimentului, potrivit Wall Street Journal. În Consiliul Director al GM s-a discutat posibilitatea solicitării de protecţie sub legea falimentului, însă această opţiune nu a fost văzută ca o soluţie pentru problemele de lichiditate ale companiei. Preşedintele executiv, Rick Wagoner, a precizat că va încerca să obţină de la politicienii americani ajutor financiar şi va face tot posibilul pentru a evita falimentul. GM, Ford şi Chrysler au solicitat în Congresul SUA un ajutor financiar de 25 de miliarde de dolari.

COMERŢ CU RUSIA

Relaţiile economice dintre România şi Rusia se vor dezvolta pe viitor datorită Acordului bilateral parafat la în­ce­putul lunii de Camerele de Comerţ şi Industrie din cele două ţări. "Acordul va impulsiona re­la­ţiile co­mer­ciale dintre cele două ţări, respectiv în­fi­in­ţa­rea de societăţi româneşti în Rusia, şi invers. Vrem să ajun­gem şi noi la ni­velul investiţiilor ru­seşti în România, respectiv 1,5 mili­ar­de de dolari ru­seşti", a ex­pli­cat Mihail Vla­sov, pre­şe­dintele Camerei de Comerţ şi Industrie România (CCIR). Mâine, CCIR va de­sem­­­na cei mai buni oameni de afaceri din România. În competiţie au rămas 206 fir­me, care vor fi premiate pe diferite domenii de activita­te.

×
Subiecte în articol: economic