x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Strategie - Rafinarea si distributia Rompetrol se unesc

Strategie - Rafinarea si distributia Rompetrol se unesc

01 Noi 2004   •   00:00

Compania Rompetrol Downstream, proprietarul retelei de distributie a grupului Rompetrol, va deveni o subsidiara detinuta in totalitate de Rompetrol Rafinare (Petromidia).

Click pentru a mari imaginea
INTEGRARE. Patriciu consolideaza grupul Rompetrol
Modalitatile de realizare a acestei operatiuni nu au fost inca stabilite, a declarat presedintele grupului, Dinu Patriciu. Directorul general adjunct al grupului, Philip Stephenson, a spus ca se cauta inca o formula, avantajoasa si din punct de vedere fiscal, pentru a realiza unificarea celor doua companii, in calcule intrand fuziunea sau achizitia.

ACHIZITIE. Pasul al doilea dupa integrarea lantului de benzinarii va fi achizitionarea unei retele externe de distributie a carburantilor, insa oficialii grupului nu au dat detalii in legatura cu posibilele tinte sau numarul final de statii. Printre cei cumparati s-ar putea numara benzinarii particulari, care vor rezista din ce in ce mai greu marilor companii de pe piata. "Sunt 900 de statii independente. Daca amplasamentul este bun, merita", a afirmat Patriciu.

MAJORARE DE CAPITAL. De asemenea, actionarii Rompetrol Rafinare (Petromidia) sunt convocati la data de 15 noiembrie pentru a autoriza majorarea capitalului social al companiei pana la un nivel maxim egal cu contravaloarea sumei de 150 milioane dolari. Potrivit directorului de comunicare al Rompetrol, George Babau-Iladi, majorarea de capital este o cerinta inclusa in contractul de privatizare.

×
Subiecte în articol: economic