x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Surpriză pe piața metalelor. Prețul cuprului explodează

Surpriză pe piața metalelor. Prețul cuprului explodează

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2024   •   21:45
Surpriză pe piața metalelor. Prețul cuprului explodează

Prețul cuprului a crescut mai mult decât al aurului ajungând la cel mai înalt nivel

Acesta înregistrează o creștere constantă, alimentată de riscurile legate de aprovizionare și de îmbunătățirea perspectivei cererii pentru metalele esențiale în tranziția către surse de energie mai sustenabile.

Pe piața din New York, prețul cuprului cu livrare în luna mai au atins un vârf de 4,323 dolari pe livră (453 grame) miercuri, înregistrând o creștere continuă după ce, în ziua precedentă, au atins cel mai înalt nivel din iunie 2022.

În timpul tranzacțiilor de marți, prețul au atins scurt un maxim de 4,334 dolari pe livră, reflectând cel mai ridicat nivel din mijlocul lunii ianuarie a anului trecut.

Pe Bursa de Metale din Londra, prețurl la trei luni ale cuprului a înregistrat o creștere de 0,6%, ajungând la 9.477 USD pe tonă.

Cererea de cupru este recunoscută pe scară largă ca un indicator al sănătății economice. Acest metal de bază este deosebit de important în ecosistemul tranziției energetice, fiind esențial în producția de vehicule electrice, rețele electrice și turbine eoliene.

Băncile de pe Wall Street sunt optimiste cu privire la perspectivele prețului cuprului până la finalul acestui an.

La începutul acestei săptămâni, analiștii de la Citi au declarat că se află în plină desfășurare cea de-a doua piață „taur” din acest secol, la aproximativ 20 de ani după primul ciclu similar, potrivit news.ro.

Citi a anunțat că se așteaptă ca prețuro cuprului să continue să crească în lunile următoare, ajungând în medie la 10.000 de dolari pe tonă până la finalul acestui an și urcând la 12.000 de dolari în 2026, conform scenariului de bază al băncii.

×
Subiecte în articol: aur platină pret cupru