x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie O nouă fabrică se deschide în România. Investiția importantă de 30 de milioane de euro vine cu sute de locuri de muncă

O nouă fabrică se deschide în România. Investiția importantă de 30 de milioane de euro vine cu sute de locuri de muncă

de Redacția Jurnalul    |    23 Mar 2024   •   14:20
O nouă fabrică se deschide în România. Investiția importantă de 30 de milioane de euro vine cu sute de locuri de muncă

O nouă fabrică în România promite să revitalizeze zona și să ofere sute de locuri de muncă. Cu o investiție de 30 de milioane de euro, compania Soceram se pregătește să deschidă o fabrică nouă dedicată producției de materiale de construcții, în special BCA-uri.

Amplasată pe o suprafață de 10 hectare în zona Cojani, Târgu Cărbunești, județul Gorj, noua fabrică este așteptată să fie operațională până la sfârșitul anului. 

Potrivit primarului local, noua fabrică va genera între 200 și 250 de locuri de muncă în comunitatea din jur și va produce aproximativ 1.500 de metri cubi de BCA pe zi, contribuind esențial la proiectele de construcții din țară. Se estimează că producția anuală va ajunge la aproximativ 500.000 de metri cubi.

„Spre sfârșitul anului, se așteaptă finalizarea investiției și începerea producției. Între timp, un alt investitor și-a anunțat intenția de a construi o fabrică pentru componente de mobilier, preconizându-se că aceasta va intra în producție într-un interval de aproximativ un an sau un an și jumătate", a declarat primarul orașului Târgu Cărbunești, Dănuț Birău, pentru Radio Infinit, conform pandurul.ro.

×