x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tehnocratul lui Băsescu îl desfiinţează pe Boc: "Ca să salvăm bugetul, am omorât economia"

Tehnocratul lui Băsescu îl desfiinţează pe Boc: "Ca să salvăm bugetul, am omorât economia"

12 Aug 2011   •   13:41
Tehnocratul lui Băsescu îl desfiinţează pe Boc: "Ca să salvăm bugetul, am omorât economia"

"Romania pare sa iasa incet din recesiune, dar tot se mai afla in criza – o criza a institutiilor democratiei, o criza de viziune asupra directiilor dezvoltarii socio-economice si, mai presus de orice, o criza de incredere. O demonstreaza nu doar sondajele de opinie, atat cat ne putem bizui pe ele, dar si evaluarile obiective bazate pe cifre statistice reci", a declarat, intr-un interviu acordat site-ului www.romaniapress.ro, Calin Georgescu, tehnocratul al carui nume a fost avansat in mediile politice drept succesorul lui Emil Boc.

Georgescu sustine ca Romania a fost lovita de criza financiara globala "mai rau decat alte tari aflate intr-o situatie similara, scotand la iveala o seama de vulnerabilitati structurale persistente". "Noi ne-am grabit sa stingem flacarile de la suprafata, cu costuri grele pentru populatie, uitand de jarul care mocneste dedesubt. Orice sacrificiu trebuie sa aiba o justificare si un scop. Ca sa salvam bugetul, noi am omorat economia", a mai spus Calin Georgescu, director executiv al Centrului National pentru Dezvoltare Durabila si secretar general al reprezentantei Romaniei in Clubul de la Roma.

Este a doua iesire critica la adresa masurilor guvernamentale de austeritate ("sunt luate pe genunchi"), relativ recenta, a lui Calin Georgescu, dupa interviul acordat cotidianului Financiarul. "In acest moment are loc in Romania o polarizare accentuata a avutiei. Avem 5% oameni foarte bogati, iar in rest populatia este saracita. In loc sa sporeasca, clasa de mijloc, se restrange. Masurile propuse nu ne duc spre redresare, ci ne imping tot mai jos pe acest trend."

Citeste Interviul integral in romaniapress.ro

×
Subiecte în articol: criza economica calin georgescu