x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Un contract curios miscă actiunile IAR GHIMBAV

Un contract curios miscă actiunile IAR GHIMBAV

de Dan Constantin    |    30 Dec 2016   •   20:35
Un contract curios miscă actiunile IAR GHIMBAV

Piata de capital a ,,simțit” impulsul contractului încheiat de IAR Ghimbav cu Ministerul Apărării Naționale pe ultimii metri ai guvernării Cioloș.În 29  decembrie, autoritatea bursieră a fost informată că IAR  a semnat cu  M Ap.N un contract în valoare de 313,4 milioane lei, fără TVA, pentru reparații de elicoptere PUMA 330L. 

LA AFLAREA ACESTEI INFORMATII actiunea IARV au sărit  la 7,5 lei, substantial peste nivelul de 4,6 lei la 6 iulie 2016 și de valorile de sub 7 lei din decembrie 2016, în zilele anterioare semnarii contractului.

Realitatea tehnică a activitatii de reparatii de elicoptere din IAR pentru aparatele PUMA  330 L LIVRATE CU INCEPERE DIN ANUL 1977 Ministerului Apărării este tot mai dificila deoarece piesele de schimb livrate de producătorul francez se gasesc cu tot mai mare greutate. Produsul de bază care a stat la baza licentei cumpărate de România în 1974 nu se mai fabrică și IAR a fost avertizată asupra acestei dificultăti, potrivit unor surse din industria de profil.

 În aceste condiții există din  start incertitudini asupra tranzactiei anuntate pe piata de capital.

 Contractul a fost încheiat în finalul de guvernare Cioloș, în ministerul Economiei având pozitia de secretar de stat pentru industria de apărare dl Nicolae Banea, fost director general la IAR GHIMBAV.

×
Subiecte în articol: iar ghimbav